23948sdkhjf

Til topps med Scania 540 og Palfinger 135: Kranbilsjåfør Thomas tok vinnerbildet på Rønvikfjellet

TUNGE LØFT: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde blant sine over 8.000 gruppemedlemmer. I april ble det derimot litt kluss med kåringen.

- Det var en feil fra meg da vi kåret vinnerbildet i april. Vinneren kåres ut fra hvor mange likes det gis på finalebildene, og med kun en likes forskjell ble det litt surr, sier en av gruppens to administratorer, Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS.

Dermed ble det ikke noen vanlig kåring i mai, men det egentlige vinnerbildet fra april som nå pryder toppen av facebooksiden.

Og vinneren er Thomas Lindgren som kjører for Bodø-bedriften Zahl Transport AS. Han kjører en Scania 540 med en Palfinger 135 tonnmeter pk135.002tec7. Vinnerbildet ligger i toppen av denne artikkelen.

- Vinnerbildet er tatt på Rønvikfjellet, under byggingen av Wood Hotel i Bodø. Jeg hadde fast kraning av systemforskaling i noen måneder for totalbetong. Bilen min kom rett i fast arbeid der da vi fikk den som ny, forteller Lindgren.

- Sender du alltid inn bilder til konkurransen på kranbilfolket?

- Jeg prøver å sende inn bilder hvis jeg har gjort noe spennede eller har fått et bra bilde. Det er jo litt reklame for firmaet også, sier Lindgren.

Han er opprinnelig fra Narvik, men har bodd i Bodø i fem år nå. Han har kjørt lastebil i 15 år, og vært innom diverse transport som asfalt, tippbil, kranbil, litt mobilkran, tankbil, maskinsemi, thermo, sidelaster, distribusjon, krokbil, bil og slephenger. Han kjørte mange år land og strand rundt med en fireakslet maskinsemi for Taraldsvik Maskin (som nå heter TM Kran) i Narvik.

- Hva er de typiske oppdragene du utfører?

- Det kan være alt mulig. Bilen jeg kjører er en multifunksjonbil med platting som kan tas av. Det betyr at man kan kjøre med en vanlig boggi eller med en slephenger etter bilen, samt laste noe på platen til bilen som er 4,5 meter lang. Vi han også en treakslet semitralle til bilen som er i bestilling, sier Lindgren.

Rekrutteringen er sikret

Sønnen til Thomas er fire år gammel og allerede i gang med å lære seg kontrollene til kranen.

- Hva er de mest morsomme oppdragene synes du?

- Det må være spesialoppdrag hvor jeg får frakte og løfte store ting. Jeg synes også monteringsjobber hvor man står lenge på en plass er fine.

- Kan du nå tenke deg å kjøre noe annet enn kranbil?

- Det vet ikke helt nå. Kanskje en mobilkran når jeg blir gammel.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094