23948sdkhjf

Varslet dansk kjempeblokade fisler ut i ingenting

Komiteen av bak avgiftsprotester har trukket seg med øyeblikkelig virkning.

TUNG TILBAKETREKNING: De skulle blokkere motorveitilkjørsler og store kryss i hele Danmark. Nå ser det ut til at det ikke blir noe av den varslede aksjonen 15. mai.

I en pressemelding torsdag varslet komiteen bak de varslede aksjonene at den trekker seg, og det med umiddelbar effekt.

Aksjonene ble planlagt for å få fjernet avgifter som etter planen skal innføres på veier i hele Danmark. Diesellastebiler vil få de aller høyeste avgiftene, med en sum som tilsvarer 2 norske kroner per kilometer.

Avgiftsplanene, som har politisk flertall, men som ikke er endelig vedtatt, fikk flere transportselskaper til å rase. En storaksjon 15 mai ble varslet, der målet blant annet var å «vise hvem som bestemmer» og på den måten få fjernet avgiftene. Les mer om planene her.

Nå ser hele aksjonen ut til å sprekke, skriver SCMNews.dk. I en pressemelding fra komiteen bak den planlagte aksjonen, heter det at de først samarbeidet godt med politiet og myndighetene. Etter hvert opplevde imidlertid aksjonistene at politi og myndighetenes jurister satte så strenge krav til hvordan aksjonen kunne gjennomføres lovlig at det til slutt ble umulig.

«På denne bakgrunn, og fordi vi som komité utelukkende vil bruke demokratiske metoder, oppløses Vejskatskomiteen med øyeblikkelig virkning», heter det i pressemeldingen.

Opphav og kilder: SCMNews.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078