23948sdkhjf

Sterk start på 2023 for Norconsult

Norconsult hadde i første kvartal 2023 netto driftsinntekter på 2,24 milliarder kroner sammenlignet med 1,93 milliarder kroner i første kvartal i 2022. Dette tilsvarer en vekst på 16,1 prosent.

FØRSTE KVARTAL: Driftsresultatet (EBITA) endte på 266 millioner kroner i første kvartal sammenlignet med 221 millioner tilsvarende periode i fjor. EBITA-marginen endte på 11,9 prosent opp fra 11,4 prosent i samme periode i 2022.

I første kvartal kjøpte Norconsult LB Consult i Danmark, og kunne med det ønske 50 nye medarbeidere velkommen til selskapet. Ved utgangen av første kvartal hadde Norconsult 5.900 medarbeidere.

Planlegging av børsnotering ifølge plan

I første kvartal besluttet aksjonærene i Norconsult at selskapet skal børsnoteres, trolig i løpet av fjerde kvartal 2023. Det er i tillegg nylig blitt gjennomført enkelte justeringer i konsernledelsen, ved at Kathrine Duun Moen overtok ansvaret for forretningsområdet Norconsult Digital i tillegg til Technogarden, mens Hege Njå Bjørkmann gikk inn i konsernledelsen med ansvaret for Kommunikasjon og merkevare.

I april endret selskapene Norconsult Informasjonssystemer og svenske Norconsult Astando navn til Norconsult Digital, med en klar ambisjon om å forsterke posisjonen som en ledende nordisk leverandør av programvare og tjenester innen eiendom og infrastruktur.

Tøffere fremtidsutsikter

– Markedet er fremdeles usikkert, med krig i Ukraina, høy inflasjon, høye energipriser og økende renter. Ordreboken vår er solid og har økt noe gjennom første kvartal, men vi ser tegn til lavere etterspørsel i enkelte markedssegmenter, sier Hogna.

– I møte med potensielt tøffere tider drar vi nytte av at kundeporteføljen vår er godt diversifisert med en god miks av offentlige og private kunder samt sterke posisjoner innen samtlige markedsområder. Også i vanskeligere tider er det behov for dyktige ingeniører, arkitekter og rådgivere, sier Hogna.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Norconsult.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11