23948sdkhjf

Morten fra Helleland: - Jeg trives godt som yrkessjåfør på palmekysten

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var veldig stas å sette seg bak rattet å få kjøre lastebil første gangen”

  • Sjåfør: Morten Grønning
  • Bosted: Helleland
  • Kjører: Stort sett Stavanger - Oslo med stykkgods.
  • Bil: Scania 560S 2023-modell med en 2019 HRD jumbo tralle.
  • Transporterer: Alt som kan gå på åpen tralle.
  • Morten har kjørt lastebil i fem år, og har ikke angret en dag. Han jobber for Rogaland-bedriften Omdal Transport.
  • Instagram: @hmorten.gronning

"Det har alltid sett moro ut å kjøre stor bil, og i tillegg har jeg en far som kjører lastebil og som har inspirert meg til å ville bli yrkessjåfør.

Jeg husker det var veldig stas å sette seg bak rattet å få kjøre lastebil første gangen, og jeg husker spesielt godt de første gangene jeg fikk kjøre lastebil alene. Jeg mener å huske at den første lasten min var drikkevarer fra Berentsen Brygghus til forskjellige butikker på Haugalandet. Det må ha vært i juni 2019. Jeg fant fort ut at det å kjøre lokal distribusjon var mye mer enn bare å kjøre.

En tur som sitter fast i minnet er fra sommeren 2020. Jeg fikk kjøre til Lofoten med en Scania R 500 med Ekeri skaptralle. Det var en kanon tur hvor jeg fikk se mye flott natur, midnattsol og jeg fikk oppleve reinsdyr på nært hold. Jeg minnes at det var levering av gods til forskjellige byggeforetninger i Lofoten.

I hverdagen trives jeg godt som yrkessjåfør på palmekysten, men jeg sier ikke nei til nye veier og opplevelser. Jeg pleier å si at det er aldri en kjedelig vei, det er bare hva en gjør det til selv.

På jobb er det viktig for meg med et godt samhold blant kolleger i bransjen, og ikke minst at det er tilrettelagte døgnhvileplasser.

Utenfor hytta på lastebilen så er vel hobbyen min også lastebilen. Mye av fritiden går med til den. Men når det ikke går i lastebil så forsøker jeg å tilbringe litt tid med familien."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063