23948sdkhjf

Satser 23 milliarder kroner - Tyskland vil lokke til seg norske bedrifter

Når den tyske næringsministeren lover å holde liv i den tyske stålindustrien, er det lovende også for norske bedrifter.

GRØNN MULIGHET I NORGE: Omstilling og satsing i tysk industri er en gyllen mulighet for fruktbare partnerskap hvis man ønsker å ta del i de to milliardene euro som nå satses.

I en tale til stålarbeidere ved Thyssenkrupp i Duisburg uttrykte Tysklands visestatsminister og klima- og næringsminister Robert Habeck nylig at en planlagt støtte på 2 milliarder euro til et grønt stålproduksjonsanlegg i Duisburg snart vil bli formelt godkjent av EU-kommisjonen.

I anlegget skal hydrogen erstattet kullkraft, skriver Norsk-Tysk Handelskammer i en fersk pressemelding.

Det er et godt tegn at temaet hydrogen er i ferd med å få vind i seilene i Tyskland. For norske selskaper gir dette mange muligheter til å etablere seg som en pålitelig partner i den grønne omstillingen av tysk industri, kommenterte Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer, etter uttalelsene.

Habeck lover en formell avtale innen sommeren.

Tysklands største stålprodusent, Thyssenkrupp, planlegger å sette i drift et anlegg til mer enn to milliarder euro i slutten av 2026 som en del av prosjektet tkH2steel, som skal bruke hydrogen i stedet for kull til å produsere stål på en klimavennlig måte.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Norsk-Tysk Handelskammer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.099