23948sdkhjf

Utekontroll: 30 tonn med stål, men lastsikring bare for halvparten

TUNGT OG USIKRET: Statens vegvesen mener at sjåføren hadde for dårlig kunnskap om hvordan man sikrer last. Og det kan føre til alvorlige situasjoner.

Statens vegvesen hadde tirsdag kontroll ved Ånestad og Svingen kontrollstasjon, og det ble avdekket flere forhold. Av de om lag 200 kjøretøyene som ble vinket inn for kontroll, var det spesielt et kjøretøy som utmerket seg.

Anmeldt

Lasten var 30 tonn med stål, som ikke var forsvarlig sikret. Sjåføren ble anmeldt og det ble bruksforbud på grunn av dårlig lastsikring.

"Kravet er at man må sikre hele lastens tyngde forover. I dette tilfellet var ikke engang halvparten av kravet innfridd", heter det i kontrollrapporten.

Kunne gått inn i førerhuset

Vegvesenets kontrollører reagerte på at strammebåndene var brukt slik at sikringen av lasten ble dårlig. I tillegg var noen av strammebåndene defekte. Kontrolleder Geir Thomas Finstad skriver i kontrollrapporten at sjåføren ikke brukte frontveggen for å låse fast lasten, og det kunne ført til at stålet kunne gått gjennom frontveggen og inn i førerhuset ved kraftig oppbremsing. I dette tilfellet gikk det rett og slett på manglende kunnskap hos sjåføren.

- Spesielt de som kjører tungtransport må vite at last kan flytte på seg under kjøring. Stor og tung last må sikres skikkelig, sier kontrolleder Finstad til avisen Østlendingen, som også omtalte denne kontrollen.

Ved Ånestad og Svingen kontrollstasjon ble i alt 36 tunge kjøretøy tatt ut til utvidet kontroll.

Opphav og kilder: Statens vegvesen, Østlendingen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078