23948sdkhjf

Kristoffer fra Lunde: - Det var litt skummelt og rart å ikke ha noen ved siden av seg

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle bli en natt i bilen”

  • Sjåfør: Kristoffer R Valen 
  • Bosted: Lunde i Telemark 
  • Kjører: Litt over hele Norge, men det går mye inn til Oslo.
  • Bil: 2019-modell Scania R580 trekkvogn
  • Transporterer: Kjører hovedsakelig betongelementer for Con-Form, men det kan variere i alt fra diverse stykkgods til maskinflytt.
  • Kristoffer har kjørt lastebil siden høsten 2016. Da kjørte han containere for Gustavsen Transport lokalt i Vestfold og Telemark. Nå kjører han for Nome Containerservice hvor han startet høsten 2017 som distribusjonssjåfør. Etter halvannet år gikk han over til langtransport da ha ønsket å teste det ut, og få nye utfordringer.
  • Instagram: @kristoffervalen

"Jeg hadde egentlig ingen planer om å bli yrkessjåfør, da jeg egentlig er utdannet lakkerer. Men på grunn av et vanskelig marked og utfordringer med å få jobb etter fagprøve, begynte jeg å se etter et nytt yrke. Og siden mange av mine venner er yrkessjåfører, gikk det mye i lastebilprat på fritiden. Interessen kom for å prøve ut dette yrket. Jeg hadde et par forsøk på å komme inn på transportlinja på Notodden, uten hell. Etter hvert fikk jeg et tilbud fra NAV om å ta et 19 ukers kurs, og det takket jeg ja til. Jeg kan si at det er noe jeg ikke angrer på.

Jeg husker godt den første gangen jeg kjørte alene. Jeg skulle kjøre gulrøtter for Larvik-bedriften Gustavsen Transport. Jeg fikk nøkkelen til en MAN TGX 680, og skulle kjøre tomkasser til Kløfta og full last tilbake til Lågen Gulrot på Steinsholt. Det var også litt skummelt og rart å ikke ha noen ved siden av seg, men også veldig deilig å kunne kjenne på frihetsfølelsen. Jeg var derimot ikke helt forberedt på at det skulle bli en natt i bilen, og hadde ikke pakket med meg noe sengetøy.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg at jeg har gode kolleger og venner rundt meg, at trivselen er på topp og at jeg får prøvd meg på nye utfordringer.

Det er mange plasser jeg har lyst til å kjøre, men det er litt vanskelig å si akkurat hvor jeg like best å kjøre. Det er veldig fint å få langturer, men aldri feil med noen korte lokale turer for å kunne være litt hjemme iblant.

På fritiden går det mye tid til å skru på bil og pusse opp huset, da jeg har mange prosjekter på gang. Eller være med venner og kjente."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11