23948sdkhjf

SSB: Svak nedgang i bygge- og anleggsaktiviteten i andre kvartal

SVAKT NED: - Vi ser tegn til at aktiviteten i bygge- og anleggsnæringen flater ut på lengre sikt, melder Statistisk sentralbyrå.

Det har vært mange nyheter om at aktiviteten har stoppet opp på ulike områder de siste månedene. Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå viser likevel at nedgangen for bygg og anlegg i andre kvartal var moderat.

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen falt med 0,5 prosent i andre kvartal sammenlignet med første kvartal. Det er et fall SSB beskriver som svakt.

Oppføring av bygninger og anleggsvirksomhet falt med henholdsvis 0,4 og 2 prosent, mens spesialisert bygge- og anleggsvirksomhet økte med 0,3 prosent i denne perioden, skriver SSB.

Mai til juni

Fra mai til juni 2023 økte den samlede aktiviteten marginalt med 0,2 prosent, viser sesongjusterte tall. Spesialisert bygge- og anleggsvirksomhet drev veksten med en økning på 0,4 prosent. Det var næringsundergruppen elektrisk installasjonsarbeid, VVS-arbeid og annet installasjonsarbeid som økte mest med 0,6 prosent.

Oppføring av bygninger og anleggsvirksomhet falt med henholdsvis 0,1 og 0,6 prosent fra mai til juni. For anleggsvirksomheten bidro bygging av veier og jernbaner mest til lavere akrivitet med et fall på 1,6 prosent.

Tegn til utflating

- Til tross for en marginal økning i veksten de to siste månedene før sommeren, ser vi tegn til at aktiviteten i bygge- og anleggsnæringen flater ut på lengre sikt, sier førstekonsulent Lars Jacob Balchen Dale.

Opphav og kilder: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125