23948sdkhjf

Slik svarer Killingmo på tiltalen: - Vi er uenige i politiets vurderinger

TUNG TILTALE: - Anklagene er urettmessige, svarer daglig leder André Killingmo til Tungt.no. To ansatte i selskapet ble tirsdag tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven og for å ha forfalsket selskapets timelister.

I tillegg var selskapet ifølge en pressemelding fra politiet ilagt et forelegg på 6,2 millioner kroner. Dette forelegget er ikke vedtatt.

Litt seinere på dagen tirsdag kom en pressemelding fra Statens vegvesen, som skrev at Killingmo Freseservice nå skulle fjernes som underentreprenør i 14 kontrakter.

Les Tungt.nos sak om tiltalen, forelegget og Statens vegvesens reaksjon her. 

Tungt.no tok kontakt med daglig leder André Killingmo da nyheten om forelegget og tiltalen ble kjent tirsdag ettermiddag. Onsdag morgen kom Killingmo med et skriftlig svar.

- Urettmessige anklager

I svaret skriver daglig leder at de kommer til å forsvare seg mot anklagene, som de mener er urettmessige. Om reaksjonen fra Statens vegvesen heter det at bedriften er blitt «svartelistet».

Her er hele svaret fra André Killingmo:

«Vi ble den 15. august gjort kjent med at det er utferdiget et forelegg mot Killingmo Freseservice og tatt ut tiltale mot to i selskapets ledelse, som følge av politiets etterforskning etter anmeldelsen fra Statens vegvesen i september 2021. Tiltalen omhandler brudd på reglene om utarbeidelse av arbeidsplan, arbeidstidsbestemmelsene og overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven i perioden mai 2019 – september 2021.

Politiet mener at Killingmo Freseservice og tillitsvalgte ikke har inngått gyldige avtaler om utvidet arbeidstid. Vi er uenige i politiets vurderinger, og kommer til å forsvare oss mot anklagene som vi mener er urettmessige.

Samtidig har Killingmo Freseservice blitt svartelistet hos Statens vegvesen som følge av tiltalen. Etter vår oppfatning bygger også dette på feil grunnlag, og vi har tatt kontakt med Statens vegvesen for å redegjøre for vårt syn og gjøre det som skal til for å oppheve svartelistingen.

Vi vil nå gjennomgå saken med advokater, og har ingen ytterligere kommentarer.»

Advokaten: Omfattende saksmappe

Tungt.no har også vært i kontakt med advokat Ragnhild Martinsen, som representerer de to tiltalte.

Hun sier til Tungt.no at hun ble kjent med tiltalen tirsdag morgen, ikke lenge før nyheten ble allment kjent gjennom pressemeldinger fra politiet og Statens vegvesen. Martinsen sier at fokus for henne og de tiltalte nå er på å bli kjent med tiltalen og grunnlaget for den. Hun beskriver saksmappa som omfattende.

- Vår eneste kommentar nå er at de to tiltalte ikke kjenner seg igjen i det tiltalen beskriver, og de er uenige i politiets framstilling av saken, sier Martinsen.

Opphav og kilder: Originalartikkel fra Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094