23948sdkhjf

Kranbilfolket har stemt: Morten Øiamo til topps med sin Volvo FH540

TUNGE LØFT: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde blant sine over 8.623 gruppemedlemmer.

I september var det bildet av bilen til Morten Øiamo som ble stemt frem som det beste. Han kjører for Gjøvik-bedriften Brdr. Grønnerud, og bilen er en 2020-modell Volvo FH540 med en HMF5020 50 tonnmeter kran med jibb, vinsj og frontlabb.

- Jeg tok bildet da jeg skulle hente hengeren på verkstedet på Scania Gjøvik. Det var mye vann og flom på plassen på grunn av uværet Hans, men det ga jo en fin effekt på bildet, sier sjåfør Øiamo.

Han kommer fra Lena på Toten, er utdannet bilmekaniker og tok førerkort på lastebil for tre og et halvt år siden.

- Da jeg fikk førerkortet begynte jeg å kjøre for Brdr. Grønnerud. Nå kjører jeg stort sett på Østlandet med takstoler for Skreia-fabrikken Landheim. Jeg trives veldig godt med å kjøre kranbil, og jo lengre turer jo bedre, sier Øiamo.

Han sender inn bilde til konkurransen på Kranbilfoket hver måned. Han har flere plasseringer blant de fire beste, men dette er første gang han vinner. I åpril i år fikk han en tredjeplass i med bildet under her.

Vinnerbildet kåres på facebook rundt månedsskifte. En av gruppens to administratorer Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS forteller hvordan vinneren kåres.

- Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, så må jeg telle likes på alle bildene. Det er fort 180-200 bilder som jeg må gå igjennom å se på. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned, sier Askjer.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for desemberbilde. Her ser du de to som kom nærmest vinneren.

Andreplass til Tony Fjereide, Sartor & Drange. Fjereide vant kåringen med denne bilen i apil i år. Bilen er en Volvo FH5 2022 og kranen en Effer 1405.

Tredjeplass Lars Klevengen, som er daglig leder for Klevengen Transport, og Kato Klevengen, som er eier og styreleder av Klevengen Transport.

Fjerdeplass Kim Vo Verdal, Kran & Spesialløft.

Opphav og kilder: Kranbilfolket

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109