23948sdkhjf

Logistikk-konferansen neste uke: Tungt gir deg høydepunktene og det store overblikket

TUNG KONFERANSE: Dag 1 av konferansen er torsdag 28. september, med inngang fra kl. 09.00 og storslått åpning kl 09.30.

Etter en saumfaring av programmet, klkk her, er det nærliggende å konkludere at denne dagen først og fremst blir en "lytte- og inspirasjonsdag for deltagerne".

Årets konferanseinnovasjon er nemlig at hele første dag kjøres i plenum stor sal.

Dermed forsterkes storsalopplevelsen som starter med tungvektere på scenen - når samferdselsminister Nygård og NHO-direktørene tegner og fortelle om politikk og norsk infrastruktur for næringslivet.

Når det er sagt, kan kanskje åpningen av konferansen bli mye repetisjon for de som også var på NHOs Samferdselsløftet denne uken

Dette er dag 1

Kl 0930 - «Regjeringens samferdselspolitikk» er åpningen – og det relativt omfattende spørsmålet «Hvordan skal vi ha en infrastuktur på vei, bane og sjø for næringslivets transporter?» er til diskusjon.

Nå kommer det sjelden frem de helt banebrytende opplysningene i slike sammenhenger, men for oss i bransjen ER det av en viss interesse å høre hvordan ting formuleres og fremstilles live. Både hva som vektlegges, hvilke nyanser ordvalgene røper – og når de fire høye herrer forventer at ting blir bedre. Vi namedropper Stein Lier Hansen, Are Kjensli, Jon-Ivar Nygård og Arnt Einar Litsheim

Kl 1100 - Men om åpningen mangler damer, er det til gjengjeld kun kvinner i neste innslag, med tittel «Miljø og bærekraft inn i fremtiden».

Celsa Nordic (stål) og Elkjøp (forbrukerelektronikk) forteller om innkjøp av fossilfri transport. Deretter kommer Posten Bring og forteller hva de kan levere. Til slutt kommer Zero og forteller hvorfor.

Vi namedropper Susanne Nævermo-Sand, Camilla Skjelsbæk Gramstad, Silje Skogstad og Sigrun Gjerløw Aasland. 

Kl 1310 – Basert på tittelen er dette dagens mest nyttige time: «Hvordan skape innovasjon i transportbransjen».

Og det mest håndfaste av nytteverdi kommer nok fra Posten Brings direktør for innovative partnerskap, Alexander Haneng. Selv om sikkert også multiversalvirksomheter som DEDINU og STARTUPLAB kan spre inspirasjon og lyse opp muligheter.

Kl 14.50 og utover starter underholdningen med «Den store samferdselsdebatten», «Kan samferdsel bli en vinner i media?» og ikke minst «Veien blir til HVIS du går» av Nils & Ronny (kjent fra TV).

Så kommer hardt arbeid

Dag 2 av konferansen er helt klart dagen med mest matnyttige foredrag, og det kan nok smake etter en dag 1 med masse inspirasjon, men også mye luft.

Denne dagen er konferansen delt inn i fire hovedspor, fortrinnsvis etter hvilke emner man jobber med og svar man vil ha. En lettere analyse av programmet antyder også at mange nok vil ha glede av å «shoppe» foredrag fra flere av hovedsporene.

Her er Tungts favoritter basert på saker vi lurer på:

Kl 0900 – «Bransjen trenger faglært arbeidskraft», men først en avsporing: I de andre salene snakkes det riktignok samtidig interessant om utsikter for Norges økonomi i lys av verden forøvrig og sårbarhet i globale forsyningskjeder, men det vi mener er klart mest matnyttig å finne ut, av er hvordan vi skal få folk til å gjøre jobbene.

«Bransjen trenger faglært arbeidskraft» er samtaleemne i Hall 2. Det virkelig store spørsmålet er selvsagt om alle bransjetoppene vil sitter der og skylde på alt annet og hverandre – eller om noen vil stå frem og ta ansvar for å gjøre det bedre.

Sjef i Schenker i Norge, Kirsten Bjørg Dorothea Steenberg, er godt rustet til å innlede emnet.  Det er jo ikke verre enn å sørge for at bransjene har godt omdømme og skapelig betaling? Eller?

Kl 10.40 – også her kommer dagens andre foretrukne emne (etterspurt av Tungt) foredragssesjon i hall 2: «…lønnsomhet og kvalitet i logistikken». De to ordene er vel såkalt smør på flesk, men også alfa og omega.

Fra gammelt av vet vi at det er returlasset og den siste leveringen som utgjør lønnsomheten i det mest av transport- og logistikk-universet. Noen transportører liker også å si at det er mellom jul og nyttår de henter årets overskudd.

Så er det ingen ringere enn ASKO som snakker i dette foredraget; De beste løsningene for ASKOs returtransport, er tittelen til logistikksjef Bjarte E. Grostøl.

13.00 - nå begynner fredagens siste solide innspurt før helgen og da hopper Tungt med glede til Hall 4.

Her får vi vite hvilke krav Rema og Kongsberg Defence & Aerospace setter til sine egne valg av transportør (!).

Og hvis i tillegg transportørene setter krav til transportkjøperne, burde vi komme langt i retning likeverdig og robust forsyningskjede. Vi gleder oss til konferanse!

Opphav og kilder: Tungt.no og programmet for årets konferanse

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078