23948sdkhjf

Lastebilsjåfører sultestreiker for å få utbetalt lønn

TUNG PROTEST: På en rasteplass i Tyskland har lastebilsjåfører streiket i mer enn to måneder for å få lønn fra den polske transportbedriften de kjører for. Nå har de gått til sultestreik.

Tungt.no har omtalt streiken på rasteplassen ved Gräfenhausen to ganger tidligere. Eieren av transportselskapet med lastebiler merket Agmaz og Luk Maz, satte i april inn det som ble beskrevet som en paramilitær gruppe for å ta tilbake lastebilene fra sjåførene.

Aksjonen ble stoppet av et massivt politioppbud, og den ble kraftig fordømt av fagforeninger og tyske politikere.

Seinere samme måned ble streiken oppløst etter at transportselskapets eier, Lukasz Mazur, gikk med på å betale en vesentlig del av kravet. Mazur nektet den gang for at alle anklager fra sjåførene. Han mente i stedet at lønna var «svært konkurransedyktig», ifølge avisa Frankfurter Rundschau.

Ny streik i sommer

I sommer samlet likevel sjåførene seg igjen på rasteplassen ved Darmstadt, og denne gangen ble det etter hvert dobbelt så mange av dem som det var i april. Sjåførene streiker for å få utbetalt 500.000 euro – nærmere 6 millioner kroner – som de mener er holdt tilbake av lønna deres. Sjåførene kommer fra flere land øst i Europa og vest i Asia, blant dem Georgia og Uzbekistan.

Nå ser sjåførene ingen annen utvei enn å gå til sultestreik, melder flere tyske medier. Det skal være rundt 30 sjåfører som sultestreiker.

Vil ordne betaling direkte til sjåførene

En nederlandsk fagforenings har meglet mellom sjåførene og Mazur-gruppa.

Foreningen håper å få til en ordning der bedrifter som venter på varer fra de parkerte lastebilene, betaler direkte til sjåførene for transporten i stedet for til Mazur-gruppa.

Lukasz Mazur tilbakeviser alle anklager også i denne omgangen. I stedet har han beskrevet streiken som utpressing, ifølge en artikkel i Frankfurter Rundschau sist helg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094