23948sdkhjf

Deler ut 39,1 millioner kroner til lastebilladere – store aktører får mest

TUNGBILLADING: 23 prosjekter får støtte til bedriftsladere for lastebiler. Listen over dem som får Enova-støtte, inneholder flere tunge aktører.

- Enova støtter dem som går foran, sier markedssjef Marie Tranaas Skjærvik i Enova i forbindelse med tildelingen.

Formålet med støtteprogrammet er å stimulere til økt kjøp og bruk av tyngre elektriske kjøretøy. Dette er tredje tildelingsrunde med dette støtteprogrammet. Det gjenstår fortsatt én søknadsfrist i 2023.

Støtte til totalt 116 ladepunkter

Støtteprogrammet er i praksis en konkurranse. Det er de selskapene som etablerer mest kW pr. støttekrone, som får støtte av Enova. Søknader som hadde kostnadseffektivitet på 2100 kr/kW eller bedre, ble innvilget støtte. Totalt utgjorde dette 23 prosjekter med 116 ladepunkt, heter det i en pressemelding fra Enova.

Om vi ser på lista over dem som har fått støtte, ser det ut til at det er de store og etablerte som i mange tilfeller er best i stand til å utnytte støtteordningen. Disse har fått støtte til flest prosjekter:

Posten får støtte til mest

  • Posten Norge AS, med støtte til fem prosjekter
  • Avinor, med støtte til tre prosjekter
  • Boreal Bane AS, med støtte til tre prosjekter

I tillegg finner vi flere kjente bedriftsnavn blant dem som har fått støtte til ett prosjekt. Eksempler er AF Gruppen AS, Asko Vestfold AS, Litra Termo AS, Bring Cargo Svalbard AS, Stangeland Maskin AS og Coop Norge SA.

Fullstendig liste kan ses på bildet øverst i saken.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Enova

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.224