23948sdkhjf

Ny flisbil til Sigurd & Ola Grimstad AS: - 660 er en fin motorstørrelse

TUNG NYBIL: Det ruller stadig nye tungbiler til Sigurd & Ola Grimstad AS. Nå har de fått en ny flisbil, en Scania R660 B6x2NB.

Bedriften i Østre Gausdal, som ble grunnlagt i 1939, har over 54 lastebiler i daglig drift. Dette er tungbiler av alle typer unntatt kjøl og frys. Tipp/anlegg, kran, spesialtransport, maskintransport, krok, langtransport, flis, tankbiler med mer. I alt er det totalt rundt 70 årsverk i bedriften, inkludert 60-65 sjåfører pluss vikarer.

En populær størrelse

Scania 660 er en av de mest solgte lastebilene i Norge i år. Kun slått av Volvo 500 og 540 og Scania 560.

Tungt.no har tidligere i år skrevet om TNR Spedisjon, Rogaland Kran & Transport, Herredsvela Transport og Martemoen Transport som alle har fått nye Scania 660.

- Vi er heldige og har trofaste ansatte med liten gjennomtrekk i staben. Det beste eksempel på det er vel at vi har to familier med tre generasjoner ansatt,- i tillegg til flere i to ledd. Vi har eget verksted, egen vaskehall, og vi fikk nytt administrasjonsbygg i 2018, sa daglig leder Arvid Grimstad da tungt.no snakket med han i april i år.

Men tilbake til nybilen. Det var nødvendig å utvide med et nytt vogntog nå, og da ble det en flisbil. Den skal hovedsakelig kjøre for G3 Gausdal Treindustrier og Felleskjøpet, og skal gå stort sett over alt med sjelden lengre nord enn Trøndelag. Bilen ble bestilt i desember 2021 og ble levert i september 2023.

- Vi er veldig godt fornøyde med Scania, og vi mener 660 er en fin motorstørrelse for den kjøringen som denne bilen skal gjøre. Det er et 60 tonns vogntog, og motoren er meget  drivstofføkonomisk, sier Arvid Grimstad.

Han trekker frem kvalitet, service og drivstofføkonomi som de viktigste punktene ved kjøp av denne bilen.

- Bilen har fast sjåfør, som vi har på de fleste bilene våre. Sjåføren på denne bilen er Vidar Fransplass, og han har så langt gitt gode tilbakemeldinger på bilen, sier Grimstad.

Både bilpåbygg og hengeren er ny, og levert av T.N. Vangs.

Sigurd & Ola Grimstad AS har sitt hovedkontor i Østre Gausdal, og står på proff.no oppført med 82 ansatte. Bedriften hadde i 2022 driftsinntekter på 129 millioner kroner, og et resultat før skatt på 7,6 millioner kroner.

Av kjøretøy og anleggsmaskiner har bedriften 54 lastebiler, 3 gravemaskiner, 3 hjullastere, 2 traktorer, dumper og veghøvel. Samt eget verksted og vaskehall.

Bedriften har flere avdelinger:
• Tippbiler
• Langtransportbiler. Planbiler og flisbiler
• Kranbiler. Biler med kran og hengere + Semier med kraner og spesialhengere
• Melkebiler
• Krokbiler
• Maskintransport
• Verksted            
• Maskinavdeling

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125