23948sdkhjf

Kranbilfolket har stemt: Tett fight mellom Øiamo og Olausson, begge med Volvo FH540 og HMF

TUNGE LØFT: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde blant sine over 8.721 gruppemedlemmer.

I forrige kåring, som var i september, var det et bilde av bilen til Morten Øiamo som ble stemt frem som det beste. Det samme skjedde nå i oktober, da han igjen stakk av med seieren. Se bildet til Øiamo nederst i artikkelen eller i bildekarusellen.

Siden vi skrev om Øiamo i september (les artikkelen her...), tar vi denne gangen en prat med nummer to i oktober-konkurransen, Martin Olausson fra Halden. Han er kranbilsjåfør for Tistedal-bedriften Bjørnstad Transport AS.

Deltok for første gang i konkurransen

En artighet er at både Øiamo og Olausson kjører en Volvo 540 med en HMF-kran. Bilen til Olausson er en 2016-modell og kranen en HMF 8520 85 tonnmeter med jibb.

- Jeg kjører for det meste på Østlandet, men er man heldig kan det bli et par lengre turer til tider. Jeg har kjørt lastebil i litt over to år. Tidligere kjørte jeg litt tippbil i samme firma, men nå er det fast kranbil, sier Olausson.

Han utfører alt innen kran og transport, fra montering til løfting av boblebad.

- Det morsomste med denne jobben er at det ikke er en lik dag. Jeg løfter og kjører forskjellige spennende ting hver dag, og trives godt med å kjøre kranbil, sier Olausson.

Om bildet han sendte inn til konkurransen har han dette å si:

- Jeg var på vei til en jobb, og stoppet like ved og tok et bilde av bilen. Jeg synes det er gøy å ta bilder av bilen og av jobbene jeg utfører. Dette var den første gangen jeg sendte inn et bilde til konkurransen til Kranbilfolket, så det var ekstra morsomt å bli nummer to, sier han.

Vinnerbildet kåres på facebook rundt månedsskifte. En av gruppens to administratorer Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS forteller hvordan vinneren kåres.

- Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, så må jeg telle likes på alle bildene. Det er fort 180-200 bilder som jeg må gå igjennom å se på. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned, sier Askjer.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for oktoberbilde. Her ser du nummer en, tre og fire.

Førsteplassen gikk igjen til Morten Øiamo som kjører for Gjøvik-bedriften Brdr. Grønnerud. Bilen er en 2020-modell Volvo FH540 med en HMF5020 50 tonnmeter kran med jibb, vinsj og frontlabb.

Tredjeplass til Stian Thorsland.

Fjerdeplass til Kim Sørheim som kjører for Svanevik Transport & Utleie AS.

Opphav og kilder: Kranbilfolket

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141