23948sdkhjf

Årets NLF-konferanse er i gang, kan følges digitalt

MODERNE MØTER TRADISJONELT: Hvordan skal moderne utfordringer møte en ellers tradisjonell bransje?

Selve arrangementet foregår 26. og 27. januar på Quality Airport Hotel Gardermoen, men det er mulig å følge deler av transportkonferansen digitalt HER.

NLF skriver i en pressemelding at det nok en gang er Jan Erik Larssen som leder deltakerne gjennom to innholdsrike dager, hvor et av hovedtemaene er hvordan moderne utfordringer møter en ellers tradisjonell bransje.

Omstilling

Næringen står overfor en betydelig omstilling, der det nye målet fra regjeringen er at hele nybilsalget for tunge kjøretøy skal være nullutslipp eller biogass innen 2030. Andre spørsmål som skal besvares, er om næringen står overfor et generasjonsskifte, og hvordan vi skal rekruttere generasjon Z til sjåføryrket.

Statsråden og vegdirektøren er på plass

NLF er glade for at både samferdselsministeren Jon-Ivar Nygård og vegdirektør Ingrid Dahl Hovland har takket ja til å delta på konferansen. Samferdselsministeren vil blant annet presentere regjeringens prosjekt for å gi sjåførene anstendige arbeidsforhold og hvordan de skal legge til rette for rettferdig konkurranse for norske transportbedrifter.

Vegdirektøren vil ta opp Statens Vegvesens samarbeid med transportnæringen, tiltak for å forbedre veiforholdene i Norge, samt vinterdrift og økte vekter og dimensjoner. Et sentralt spørsmål vil være om lastebilsjåførene, som er kunder hos Statens Vegvesen, alltid har rett.

Andre temaer som diskuteres denne helgen:

Offentlige og private innkjøpere deltar med innsikt om hva som kreves for å vinne anbud, hva transportkjøpere forventer, og hvilket ansvar som ligger hos transportkjøpere for å forbedre arbeidsvilkår og fremme grønn transport.

Strøm til besvær: Et viktig spørsmål mange lurer på, er om det er tilstrekkelig strøm tilgjengelig hele tiden for å elektrifisere transportnæringen. Er det tilstrekkelig strøm for lading på eget område eller langs norske veier, samt hvilke ordninger som kan gjøre det grønne skiftet lønnsomt?

NLFs advokater fra Vectio vil informere om rettsutviklingen som har skjedd i 2023, og hvilke nye krav og regler som gjelder fra 2024. De vil diskutere nye krav som stilles til lastebileiere og hva som forventes av dem.

Avgjørende kunnskap for å drive en bedrift trygt i 2024: Norske bedrifter er svært utsatt for kriminalitet på nett, og et feiltrykk på en lenke i en e-post kan koste dyrt. På konferansen blir historien til en hacker fortalt. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra NLF.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141