23948sdkhjf

Varme fra nord: HeatWork lanserer ny hybridmaskin

TUNG LANSERING: HeatWork feirer 20 år og lanserer en av markedets kraftigste hybrid-maskiner på messen Vei og Anlegg.

HeatWork har utviklet mobile væskebårne løsninger med alt fra 9kW til over 400kW rettet mot bygg- og anlegg, beredskap, skadedyr og andre bransjer i 20 år.

Varmekonseptet fra HeatWork i Narvik, som startet som en teletiner, er i følge produsenten et system hvor varme kan brukes til alt fra start til slutt i bygg og anleggsprosjekt.

- De mobile løsningene kan kjøres på alle tilgjengelige energibærere. Da snakker vi biodiesel, helelektrisk, hybrid og varmtvannssystemer som fjernvarme med mer, sier markedsansvarlig Kristin Markussen.

Lanserer kraftig Hybrid-løsning

Nå skal HeatWork ha satt sammen det beste fra to produkter i en komplett hybrid-pakke. Deres bestselger på 103kW kombinert med 40kW elkraft i et produkt på 143kW.

- Vi har vist hva vi er gode for i 20 år nå, og denne lanseringen er det lagt ned like mye godt håndverk i som resten av vår portefølje, sier Markussen.

Tidligere i år lanserte HeatWork MY40. En løsning som skal kunne gjøre alle eksisterende HeatWork-maskiner om til hybrid. Nå lanserer de en helt ny hybridmaskin.

- Denne hybrid-maskinen leverer samme effekt som HW3600 på biodiesel kombinert med 40 kW elektrisk varme. Ønsker kunden enda mer kraft kan de faktisk koble til flere av våre elektriske enheter i tillegg, sier Produktutvikler William Evje Nodland.

- Vi gleder oss stort til å vise maskinen på Vei og Anlegg messen i april, legger Markussen til.

Innovasjon og kompetanse

Fabrikk ligger i Narvik og der sitter kjernekompetansen som jobber med hele verdikjeden fra en ide til et salgbart produkt.

- Visjonen om alltid å levere effektive og miljøvennlige løsninger sitter innprentet i veggene. Derfor er det alltid høyt utviklingstempo hos HeatWork, og de siste par årene har ikke vært noe unntak. Innovasjon og ambisjon går hånd i hånd; det handler om å pushe grenser og aldri gi seg. En må være driver inn i det grønne skiftet, sier Markussen.

HeatWork leverer varme, med egenutviklede teknologier og løsninger. Det er i følge bedriften brukt store ressurser på utvikling.

- Vi jobber hardt med å ligge i front, bryte grenser og bane vei for ny teknologi og smarte bærekraftige løsninger. Dette arbeidet har også gjort til at vi har fått patenter i store deler av verden på vår teknologi. Maskinene og teknologien er norskutviklet, og vi er stolt over stempelet ”Made in Narvik”, sier Markussen.

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078