23948sdkhjf

Volvo om grønt som blir gult - Vei og Anlegg miniserie del 6

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Eivind har truffet David Kristianslund i Volvo Maskin, som kan fortelle om ny batteriløsning på Limac-maskiner

 - Hos oss er elektrifiseringen et hovedtema, sier David Kristianslund, salgsdirektør i Volvo Maskin.

Grønne, men blir gule

Volvo har med mye elektrisk til sin stand på Vei og Anlegg 2024, blant annet maskiner med navn Limac.

 - Jeg vil trekke frem Limac-maskinene, som er bygget om fra en dieselmaskin til en batterielektrisk maskin. De er grønne nå, men blir Volvo-gule, sier Kristianslund.

Maskinene bygges om i Nederland, av et selskap som er delvis eid av Volvo.  En av maskinene som er på messen er Limac E88.1, som har vi to batterier som kan byttes ut. Og man er ikke avhengig av en kran eller lignende for å bytte batteri, da det er en innebygd løsning for dette i maskinen.

- Vi har nok mest tro på modellen E140 som har veldig god batterikapasitet, og i tillegg mulighet til å bytte batteri, sier Kristianslund.

De første Limac-maskinene vil snart komme til Norge.

Volvo hydrogen Kongsberg

Et annet spennende produkt som vises frem hos Volvo, er en Volvo 30-tonner hydrogenmaskin bygget om av Kongsberg-bedriften Applied Hydrogen AS.

- Vi er fortsatt tidlig i prosessen med denne maskinen, og den skal ikke gå på hydrogen før i juni i år, sier Kristianslund. Det er Veidekke som har kjøpt maskinen.

- Vi har også nyheten Volvo EC500 på messa. Det er den første modellen som kommer i den nye generasjonen. Den lanseres egentlig på Volvo-dagene i mai, så vi er litt tidlig ute med den. Vi er veldige glade for at vi fikk en maskin i den nye generasjonen til messa.

Et annet viktig tema for Volvo Maskin er rekruttering til bransjen, og de har en rallybil og en del konkurranser som de håper skal vekke interessen til ungdommen.

- Dette er en fantastisk treffplass for å møte kundene våre, få impulser og gjøre salg. Vi er nok rundt 60 til 70 personer på standen til enhver tid. Alle som jobber på salg og produkt er til stede, samt service og delelager. Messa er veldig viktig for anleggsbransjen, og vi merker at kundene gleder seg. En skikkelig fin happening i bransjen, sier Kristianslund.

Opphav og kilder: En originalserie på Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078