23948sdkhjf

Epiroc T30, snart kommer storebror produksjonsrigg - Menneskene på Vei og Anlegg miniserie del 12

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Eivind har snakket med Anneli Waleniussen, salgssjef hos Epiroc, som forteller at T30 er en ny dieseldrevet produksjonsrigg, og bestillinger kan legges inn mot slutten av året. Dette er en av maskinene som Epiroc viser frem på Vei og Anlegg 2024.

- Dette er storebroren til T25, og den har den har muligheten for helautomatisering i forhold til boreplan og borhull. Der kan man se både kart og borehull på samme skjerm. Lillebror T25 går det tre av i Norge, som de eneste i verden, sier Waleniussen.

Epiroc mener det er et kjempeløft for Vei og Anlegg at den har flyttet innendørs.

- Man kommer tettere på bransjen, og MGF har organisert dette på en flott måte. Vi håper at det blir et høyt besøkstall, og at bransjen stiller opp for denne møteplassen i fremtiden, sier daglig leder i Epiroc, Erik Presthus.

- Vi har vært med i alle år, og tilstedeværelse her er viktig. Siden merkevaren Epiroc ikke er mer enn fem år gammel, så er det viktig å være synlig. Vi er med på elektrifiseringsendringen som nå skjer i bransjen, blant annet med batteridrevne underjordsmaskiner til for eksempel tunneldrift, sier Presthus.

Waleniussen legger til at det er både de store og små entreprenørene som kommer for å se på disse maskinene.

- Vi har også hatt mange skoleelever innom i dag for å se, og det er tydelig at de er oppdatert på hva som beveger seg ute i riggverden, sier hun.

Epiroc viser også frem den elektriske E20SG, og Unigrout Flatbed M2S med mulighet for fire linjer.

- Det har vært etterspurt i det norske markedet, og det er viktig for oss at vi kan levere dette. Vi hadde det tidligere, men det ble faset ut. Nå ser vi en sterk etterspørsel på et slikt produkt, og har tatt den inn igjen, sier Waleniussen.

Opphav og kilder: En originalserie på Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125