23948sdkhjf

Bjelland: - Cat D6 er min favoritt, Menneskene på Vei og Anlegg miniserie del 20

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Eivind har snakket med Rogaland-entreprenøren Bjelland AS. Daglig lederJoakim Hetland og grunnlegger Ole Bjelland har vært en liten runde da de møter tungt.no på standen til Pon. Eller Cat-standen, som de to sier.

- Vi har rundt 40-50 maskiner i bedriften, og vi kjøper og bytter ut hele tiden. Vi kommer til Vei og Anlegg for å se på hva som finnes av maskiner og utstyr, og det er jo kjekt å kunne se maskinene live og ikke bare i en brosjyre. I tillegg treffer vi mange kjentfolk fra bransjen, sier Hetland.

Bjelland er enig. Etter mange år i bransjen er det naturligvis mange kjente å hilse på når anleggsbransjen samles.

- Når man har holdt på en del år er det fint å få treffe både leverandører, konkurrenter og andre her på messa. Det har blitt en tradisjon, sier Bjelland.

- Vi har en travel hverdag, og vanligvis ikke tid til å prate skikkelig med andre i bransjen. Nå har vi satt av tid til å snakke om maskiner, utstyr og dele erfaringer, sier Hetland.

De innrømmer at det er både maskiner og utstyr på messen som de ikke visste om fra før, så noe nytt er det også for de erfarne anleggsfolka. Men det er Cat og Volvo som ligger hjertet nærmest.

- Vi stort sett Cat og Volvo på maskiner, og Volvo og Scania på lastebiler. Vi liker å ha få leverandører, sier Hetland.

De to er enige om at messa er et viktig møtepunkt for anleggsbransjen. Ole Bjelland har vært med siden 1970-tallet.

- Bare det at vi har flyttet messen inn er veldig positivt. Før var det væravhengig om det ble en god messe eller ikke. Nå er det veldig behagelig å være under tak, sier Hetland.

Bjelland as

Men hva synes de to at er litt ekstra gromt å se på? Bjelland er rask med å peke på en Cat D6 doser som står rett ved siden av.

- Det er mitt hjertebarn. Vi har en slik i bedriften, og det er en spesiell maskin. Det er rått, den har stor kapasitet, men det er ikke så mange som vil kjøre den. Man må være litt tålmodig, og se verdien av jobben man gjør med en doser, sier Bjelland.

- Jeg er egentlig oppatt av alt. Vi har maskiner fra 1,5 til 60 tonn, og jeg synes alt av maskiner som glinser er pent å se på. Det er anleggsporno, sier Hetland.

Ut på fredag ettermiddag vil 40 ansatte i Bjelland AS komme til messen.

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109