23948sdkhjf

Masse folk som ser på maskiner og duppeditter: - Vei og Anlegg miniserie del 21

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Magne har snakket med en haug med folk:

- Vi er her for å se på alt som fines av maskiner og duppeditter og alt mulig som finnes av ny teknologi, sier de to gutta, som begge har lyst til å bli anleggsgartnere.

- Det er artig på Vei og Anlegg, ikke bare fordi det er mye å se, men også på grunn av konkurranser som Formel-1 kjøringa, bokseputa lenger oppi her – og slike artig ting som denne bobcat-hatten som deles ut.

Den hvite Bobcat-hatten har det for øvrig vært mange å se med disse dagene. Noen er trolig fornøyde med det PR-stuntet.

- Vi ser etter gode tilbud på to maskiner, pluss litt GPS-utstyr.

Det sier Håkon Skiaker, Jamil Rehman, Magnar Skaug, Tor Idar Aannerud og Sondre Wright fra Antek i Oslo.

Antek er driver med grave- og grunnarbeid, men også litt snøfresing. I dag skal de blant annet sjekke ut Tokvam sine produkter. Det diskuteres også om det skal kjøpes skjær – eller ikke. Ting koster.

På spørsmål om hva de savner på messen, er det for tidlig å si noe; de har akkurat ankommet. Nå vil de av gårde for å finne ut hva Volvo har å tilby.

– Denne krattknuseren er helt ny i år. Det er første gang den vises frem nå, her på Vei og Anlegg. Det er en enkel og robust løsning for traktor og første gang vi kommer med kranløsning.

Tokvam bruker de hydrauliske pannene fra tidligere. Den nye kranløsning deres gjør det mulig å hekte krattknuseren på en traktor.

- Jeg ser etter gravemaskinfester, siden det er det jeg jobber med.

Så langt, er han godt fornøyd med messen. Denne digre stålklypa var noe av det som fanget oppmerksomheten til denne 19-åringen.

Den rommer 3.000 liter og veier 3.400 kg. Det er første gangen den blir vist frem her på Vei og Anlegg.

Mikkel Kjærnsmo Halden (4) synes stort er gøy. På spørsmål om hva han synes er gøy her på Vei og Anlegg, har han allerede funnet sin favoritt.

- Dumper er gøy, sier Halden. Han vil gjerne se flere grønne dumpere. Han har selvfølgelig vært innom standen til Rental Group og sett den digre, grønne 40 tonns tipp-trucken deres. Sånt noe setter spor. Trolig også denne skuffa.

Atle Nerland (55) og Per Steinar Tjøstheim (45) fra Rakkestad er to av de mange som er strålende fornøyde med Vei og Anlegg.

- Her er det mye stort, tøft og tungt!

Kilde: En originalserie på Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08