23948sdkhjf

Betonmast lanserte nytt HMS-kurs: Over 1.200 gjennomførte det nye obligatoriske kurset i løpet av én uke

FARLIGE MØNSTRE: Betonmast rullet ut det nye obligatoriske kurset «Farlige mønstre» på alle sine byggeplasser i forbindelse med HMS-fokus-uken forrige uke.

På rekordtid gjennomførte over 1.200 personer kurset, som er rettet mot alle i bygg- og anleggsbransjen.

– Betonmast tror på viktigheten av å dele kunnskap og kompetanse for å fremme en sterk sikkerhetskultur. Å sikre at alle kommer trygt hjem avhenger av dette. I år valgte vi å fokusere på farlige mønstre, som lærer oss å identifisere potensielle farer og gi oss verktøyene vi trenger for å ta riktige beslutninger i møte med dem, sier Bjarne Brendstuen, direktør for kvalitet og HMS i Betonmast.

Tidligere har hver enkelt bransjeaktør hatt sine egne kurs, men «Farlige mønstre» erstatter disse individuelle sikkerhetsgjennomgangene og bidrar til effektivisering av HMS-arbeidet. Kurset har en gyldighetsperiode på to år, uavhengig av prosjekt eller selskap.

– Dette kurset har vi jobbet med i lang tid, sier Lene Jønsson, daglig leder i Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfS BA).

«Farlige mønstre» er utviklet i samarbeid med de største entreprenørene i bransjen, og er delt i fire moduler. Gjennom kurset skal man trene på å se farlige mønstre i omgivelsene rundt seg, men også i daglige rutiner, holdninger og vaner.

«Farlige mønstre» er oversatt til tre ulike språk i tillegg til norsk: polsk, litauisk, og engelsk, for å inkludere alle ansatte.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047