23948sdkhjf

Valgte spansk entreprenør til dyr E105-tunnel – Vegvesenets begrunnelse er klar

STORKONTRAKT: Spanske OHLA er innstilt av Statens vegvesen til å bygge Gjønnestunnelen på E105.

Kontrakten, som omfatter prosjektering og bygging, har en kostnad på 1,84 milliarder kroner, melder Statens vegvesen. Så seint som for et år siden het det fra samme hold at prisen var vurdert til mellom én og 1,3 milliarder kroner.

Konkurransen ble utlyst for litt over et år siden. Skanska Norge AS, AF Gruppen Norge AS, Obrascòn Huarte Lain S.A (OHLA) og Veidekke Entreprenør AS ble invitert til å gi tilbud etter en kvalifiseringsrunde.

Dette er begrunnelsen

«Statens vegvesen har vurdert at OHLA har det tilbudet med beste forhold mellom pris og kvalitet, og de er derfor innstilt til kontrakten på prosjektering og bygging av Gjønnestunnelen», skriver Statens vegvesen.

Vegvesenet har i tillegg vektlagt valg av tekniske løsninger og anleggsgjennomføring. Innovasjon og klimavennlige løsninger har også vært kriterier.

Utslippsfri massetransport er en del av dette. 

Om det er OHLA selv som skal stå for den utslippsfrie massetransporten eller om den kan settes ut til andre, går ikke fram av meldingen fra Statens vegvesen.

Statens vegvesen tar sikte på å signere kontrakt med OHLA 16. mai 2024, etter at klagefristen er ute.

Oppstarten er planlagt til sommeren i år, og tunnelen skal etter planen stå ferdig ved årsskiftet 2029/2030.

Del av ny fylkesvei

Gjønnestunnelen i Bærum kommune er ny fylkesveiforbindelse mellom Gjønnes og E18 ved Strand med videre forbindelse til Fornebu.

1500 meter av tunnelen bygges som del av denne kontrakten, mens resterende 450 meter bygges som del av entreprisen E102 Fornebukrysset – Strand.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062