23948sdkhjf

Volvo med mange flere bio-lastebiler i utvalget

BIO BIO B100: I en blodfersk pressemelding opplyser Volvo Trucks at de utvider modellutvalget som kan bruke B100, og B100-løsning skal nå være tilgjengelig for en rekke varianter i FL, FE, FM, FMX, FH og FH16.

- Fornybare drivstoff er en mulighet for å redusere CO2 fra transport her og nå, hevder Jan Hjelmgren, leder for produktledelse og kvalitet i Volvo Trucks.

– Volvo investerer ikke bare i fremtidens teknologier, men også i løsninger som senker CO2-utslippene fra transport på kort sikt.

Ifølge Volvo, er reduksjonen av CO2 «kilde til hjul» ved å bruke biodiesel mellom 30 og 70 prosent sammenlignet med tradisjonell diesel. Differansen skyldes at det er avhengig av hvilket råmateriale som er brukt i produksjonen av drivstoffet.

Volvo skriver følgende om biodiesel (B100 ikke synonymt med HVO):

  • Modellene som kan gå på bio er FL, FE, FM, FMX, FH og FH16 med visse varianter av dieselmotorene på 5, 8, 13 og 17 liter
  • En modell som er godkjent for biodiesel betyr også at kravene for Euro 6 er oppfylt
  • Biodiesel er et ikke-fossilt drivstoff produsert fra vegetabilske oljer (f.eks. rapsolje) og er relativt enkelt å produsere
  • Biodiesel er også kjent som Fatty Acid Methyl Ester (FAME) i henhold til EN14214-standarden.

Og til slutt, for ikke å avklare det helt: Alle Volvos dieselmotorer er også "godkjent" for HVO100-drivstoffet. Volvo beskriver HVO som "Hydrotreated Vegetable Oils er ganske enkelt et biodrivstoff som kan produseres fra en rekke råvarer, som vegetabilske oljer, men også avfallsprodukter".

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047