23948sdkhjf

Utengens 100-årskortesje skapte 17. mai-stemning den 8. juni – bilder og video her

TUNGT OG LANGT: I Utengens lokalavis, Lierposten, slår man fast «Den største kolonnen gjennom Lierbygda noensinne gikk smertefritt og uproblematisk».

50 biler og to kilometer lang ble altså denne delen av feiringen. Kortesjen slingret seg innom de aller fleste av veistubbene i Lier kommune – hvor mange hadde funnet turen ut til veikanten for å se på.

Tungt.no var også på plass for foto- og videostemning. Alle videoer av Morten Dahl. Og skru opp lyden:

Utengen kortesje

Sjåfør Arno Mørk, som med straks 32 år hos Utengen Transport også er den med lengst fartstid i bedriften, ble også sitert:

– Dette er den fjerde tiårsmarkeringen jeg har med på i firmaet (…) Vi kjørte kolonne for ti år siden også, men da var vi blant annet ikke innom Sylling. Mange hadde også møtt opp med flagg langs veien. Man fikk nesten en 17 mai-følelse, og det er ingen tvil om at vi betyr mye for mange, sa Mørk til avisen.

Ankomst

Etter den store runden, samlet alle seg på Gjellebekkstubben 29 til åpen dag for publikum og interesserte. Og som man kanskje aner: 50 vogntog tar mye plass! Godt da at Utengen har nettopp mye plass ved det flotte nye senteret.

Mer ankomst

– Bestefar var 23 år da han kjøpte sin første bil, og alle han konkurrerte med den gangen var hestefolk. Det som kjennetegner oss best er nok at vi aldri har eksplodert i vekst, men det har gått sakte fremover hele tida, fra én til 50 biler på 100 år. Det er utrolig spennende å være med på denne reisen, kommenterer Morten Utengen til Lierposten.

Tut tut

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.052