23948sdkhjf

Ole Marius fra Tønsberg: - Jeg mener denne maskinen er den beste i sin klasse

GRØFTENS HELTER "Om tre år så finner du meg i den samme maskinen"

  • Helten: Ole Marius Lund
  • Bosted: Tønsberg
  • Yrke: Maskinfører
  • Maskin: Volvo ECR235El 2024-modell
  • Akkurat nå: Ole Marius har vært 16 år i anleggsbransjen, og jobber i dag for Tønsberg-bedriften Tore Haraldstad & Co AS.
  • Instagram: @excavatingthenorth

- Hvorfor valgte du å jobbe i anleggsbransjen?

- Det var ikke gitt at jeg kom til å bli maskinfører. I førstegangstjenesten tok jeg maskinførerbeviset, og da jeg var ferdig i militæret var jeg så heldig at et lokalt entreprenørfirma i Tønsberg var på utkikk etter en ny lærling. Det var en veldig fin måte å komme i jobb på for en som ikke så for seg mange år med skole for å bli noe annet.

- Hvem jobber du for, og hvor lenge har du vært der?

- Jeg begynte som voksenlærling hos Tore Haraldstad & Co, og var der i fire år før jeg prøvde noe annet. Men så kom jeg tilbake til bedriften for seks år siden, og har nå jobbet for Tore Haraldstad & Co i tilsammen ti år.

- Hva er det beste ved jobben din?

- Det beste med jobben min er å få jobbe med gode og flinke kollegaer i ett godt arbeidsmiljø. I tillegg er det veldig motiverende med alle de artige oppdragene vi får gjøre, og ikke minst alle de gode kundene man får ett forhold til over årene. Nå om dagen jobber jeg med tomteutgraving i Horten, hvor jeg blir værende fram til sensommeren tenker jeg.

- Hva slags anleggsmaskin kjører du?

- Vi fikk nettopp levert en splitter ny Volvo ECR 235El med det meste man kan tenke seg av utstyr, og den er jeg maskinfører på. Det er den maskinen jeg har drømt om å kjøre det siste halvåret.

Vi fikk den overlevert med OilQuick tiltrotator med Engcon innmat og styresystem. Det er blant annet maskinstyring fra Hella Maskin og ett kamerasystem fra Brigade (kamera bak, på siden og øverst på stikka). I tillegg så er maskinen utstyrt med mye lys for å få den beste sikten man kan når det er mørkt, det er også en bjelke på loddet med blitzere. Vi brukte mye tid i 2023 på å teste bla Cat, Hitachi, Kobelco og Volvo, før vi landet på denne maskinen.

Grunnen til at dette er drømmemaskinen er at jeg setter komfort og sikt veldig høyt på grunn av sikkerhet. I tillegg er hydraulikken og styrken veldig god. Jeg mener denne maskinen er den beste i sin klasse.

- Hva er det kuleste oppdraget du har hatt til nå?

- Det kuleste oppdraget til nå må være jobben jeg var med på hos Jotun i Sandefjord. Det var både utfordrende og moro.

Jeg startet med jobben på Jotun sommeren 2018 og var der fra og til i ett år. Oppdraget varte i lenger tid enn det. Vi hadde flere maskiner i sving, og det var utfordrende fordi det ofte var trangt. Til tider hadde jeg bare en maskinbredde å røre meg på, og på det verste med rør i lufta i tillegg. Det morsomme med jobben var variasjonen i oppgaver. Det var sprenging, store kabelgrøfter, stabling av granittmurer både på land og i havet, spunting og fjerning av forurensede masser.

- Hvor ser du deg selv om tre år?

- Om tre år så finner du meg i den samme maskinen i samme firma, med mange nye erfaringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094