23948sdkhjf

Enda villere etter oppussing

Du kan si hva du vil om norske husstanders økonomi: oppussingsbudsjettet rører vi ikke!

Ingen andre land i Europa bruker mer penger på oppussing enn nordmenn. Bare i år kommer vi til å investere 86 milliarder i hjemmene våre. Det er en økning på tre prosent fra 2016.

Bad, kjøkken, gulv og maling

Ifølge Prognosesenteret, som har foretatt beregningen, kommer norske husholdninger til å bruke i alt 76 milliarder kroner på oppussing av hus og leiligheter i 2017, i tillegg kommer 10 milliarder kroner på oppussing av hytter.

– Vi kartlegger alt av privat oppussing, og trenden er klar: nordmenn har aldri før brukt så mye penger på oppussing. Mye av beløpet går til maling, oppgradering av bad og kjøkken, men en vesentlig del går også til nye gulv, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Tilbake til naturen

I år kommer for eksempel én av ti husholdninger til å legge nye gulv. Totalt 8,1 millioner kvadratmeter med parkett, klikkvinyl, tarkett, belegg, tepper og furugulv – you name it.

Stilmessig skiller vi oss også ut fra andre europeere.

– Mens spanjolene ønsker at gulvet skal være så blankt som mulig, og russerne er på jakt etter gullskjær, går vi nordmenn tilbake til naturen. Det skal være autentisk og ekte, sier André Sunnevåg Olsen, som er ansvarlig for gulv i interiørkjeden Fargerike.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.07