23948sdkhjf

Bygger Nord-Europas største akvarium

Selvaag ønsker å bygge et akvarium på mer enn 10.000 kvadratmeter ved Sjøflyhavna på Fornebu.
- Dette blir Norges nasjonale akvarium, et arkitektonisk smykke og en kunnskapsattraksjon i verdensklasse, uttaler Olav H. Selvaag i en pressemelding.

Syv millioner liter vann
Med et areal på mer enn 10.000 kvadratmeter og over syv millioner liter vann kommer akvariet til å bli Nord-Europas største. Den blå planet i København har rundt en million besøkende hvert år. Selvaags mål er at bygget skal bli en ledende attraksjon og et kraftsentrum for forskning og kunnskap.

- I tillegg til sunne politiske ideer og idealer er det havet som har lagt grunnlaget for det fantastiske velferdssamfunnet vi har i dag, og formet oss som nordmenn. Som nasjon hadde vi ikke eksistert uten havet.

Likevel har vi ikke et nasjonalt akvarium, det er det på tide at vi får. Nå har vi en historisk mulighet. Vi skal skape et fantastisk akvarium som blir en av landets vakreste og ledende attraksjoner og et kraftsentrum for forskning og kunnskap. Dette blir Norges nasjonale akvarium, sier Selvaag.

Internasjonal klasse
Selvaag sier at målet er at akvariet skal bli en attraksjon av internasjonal klasse til glede for Fornebu, Bærum, Oslo, hele Østlandet, Norge og for alle som kommer til Norge.

- Selve bygget er et arkitektonisk smykke og skal bygges i en kvalitet som vil løfte Bærum og Norge som turistmål. Et vakkert og lavmælt signalbygg tilpasset norsk skjærgård og som speiler overgangen mellom land og hav. Det skal stå seg gjennom tidene til glede for alle oss og kommende generasjoner.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog mener at akvariet passer godt inn i kommunens planer for Fornebu.

- Jeg er stolt og glad på vegne av Fornebu og hele Bærum for at vi kan få en nasjonal attraksjon som Nord-Europas største akvarium. Fornebu er det rette stedet for et akvarium, det passer godt inn i våre planer for «fantastiske Fornebu». Plasseringen er ideell med nærheten til den kommende T-banen og rett ved hurtigbåt-kaia, sier Hammer Krog.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082