23948sdkhjf

Fikk betalt etter seks års hardt arbeid

Narvik-firmet HeatWorks vant Innovasjonsprisen 2017. – Utrolig artig! sier markedsansvarlig Kristin Markussen.

– Det var en seier bare å bli nominert, sier hun til Building Supply.

Vi møter henne og daglig leder Reidar Schille etter prisoverrekkelsen under Bygg Reis Deg-messa på Lillestrøm. Det var oppvarmingsmaskinene CliWi de vant prisen for, i skarp konurranse med sju andre norske nyvinninger.

– Ja, dette er fantastisk morsomt, istemmer Reidar Schille, før han tar oss med på en demonstrasjon av de prisbelønte produktene som varmer opp byggeplasser uten å avgi et eneste CO2-molekyl.

Brukt 100 millioner

HeatWorks oppfinnelse er utviklet og produsert i Narvik, og hemmeligheten er at de drives av væskebåren varme, hvilket bidrar til fossil- og utslippsfrie byggeplasser.

– Vi har holdt på med dette i seks år. Det viser bare at små firmaer med gode ideer aldri må gi seg, det handler om hver dag å si til seg selv at det kommer til å gå bra, sier Schille, som vedgår at det ville blitt vanskelig uten offentlige støtteordninger.

– Vi har brukt nærmere hundre millioner på utviklingen av disse produktene, sier han.

«Unik kompetanse»

Byggenæringens Innovasjonspris ble i dag delt ut for fjerde gang, og juryleder Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge, skrev følgende i juryens begrunnelse:

«Byggenæringens Innovasjonspris 2017 gikk til en aktør som har jobbet innovativt for å møte morgendagens krav til en grønnere og smartere byggenæring. Vinneren har utviklet en unik kompetanse innen sitt fagfelt og har muligheter for bred anvendelse i flere bruksområder. De representerer mangfoldet i norsk byggenæring og fremstår som en god representant for norsk kvalitet og design. Vinnerens produkt bidrar til en fossil- og utslippsfri byggeplass med betydelig økonomiske og miljømessige gevinster».

Her er alle finalistene til Byggenæringens Innovasjonspris 2017:

  • Arstyl LS1 Smygplate levert av Deco Systems
  • Bimsync» levert av Catenda
  • Byggemappen levert av Lean Konseptutvikling
  • Protan Blueproof levert av Protan
  • Rimol Miljøpark levert av AF Decom
  • Cliwi levert av HeatWork
  • Termowood levert av Termowood
  • Waterseal levert av Hey’di
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078