23948sdkhjf

Nytt regjeringskvartal: Ønsker byggestart i 2020

Se nye skisser og ferske planer for det kommende regjeringskvartalet.

Denne uken kommer det frem at Statsbygg har overlevert skisseprosjektet til Kommunal- og moderniseringsdepartementet for nye regjeringskvartal. De har nå kommet i gang med forprosjektet.

Vinnerforslaget fra plan- og designkonkurransen i 2017, Adapt, er i skisseprosjektfasen videreutviklet, forbedret og konkretisert.

Byggestart 2020

- Vi har ferdigstilt skisseprosjektet og er i gang med forprosjekt. Det er forprosjekt, sammen med den eksterne kvalitetssikringsrapporten, som er grunnlaget for behandling i Stortinget. Hvis de folkevalgte gir sin støtte til planene, ser vi for oss byggestart i 2020, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg i en melding på selskapets egne nettsider.

Før byggearbeidet kan starte, er det duket for rivning av de skadde bygningene fra terrorangrepene 22. juli. I vår starter rivningen av R4 og deretter Y-blokken.

Mindre B-blokk

- Det har vi tatt hensyn til i skisseprosjektet. Den sydlige delen av B-blokken er redusert med ca. 7.000 m², og vi legger opp til en utbygging med tre byggetrinn. I første byggetrinn vil vi bygge kjeller, A-blokk og D-blokk og rehabilitere H-blokken, sier prosjektets direktør, Knut Jørgensen.

- Slik vi ser det nå lyser vi ut kontrakter for hvert bygg, inkludert kjelleren, i første byggetrinn, påpeker Jørgensen.

Tilpassingen til bybildet

I skisseprosjektet har Statsbygg og prosjekteringsgruppen Team Urbis vært opptatte av å utvikle gode løsninger innenfor blant annet funksjon, tekniske anlegg og byrom. - Vi har også vært opptatte av tilpassingen til bybildet og særlig langs Møllergata.

Bygningsvolumene er blitt redusert og trukket tilbake fra eksisterende bebyggelse som totalt sett gir bedre lys- og vindforhold i byrommene, avslutter Knut Jørgensen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094