23948sdkhjf

Startet rivejobben i Regjeringskvartalet

Mandag satte Statsbygg i gang rivearbeidet med R4 i Regjeringskvartalet. Det innebærer at Eva Kolstad gate blir stengt, og at gang- og sykkelruter blir endret.

- Det første som skjer, er rigging og oppsetting av byggegjerde. Gjerdet bygges på stedet så dette vil trolig ta et par ukers tid, sier prosjektleder Anne Braaten i Statsbygg i en melding.

Stengt gangvei

En konsekvens av riving og byggegjerdet er at gang- og sykkelveien under Høyblokken og gjennom Eva Kolstads gate blir stengt. Det vil ikke bli endringer i kjøremønsteret for biltrafikken med det første, og virksomheter i nærheten vil i rivefasen ha samme tilgjengelighet som tidligere.

I begynnelsen vil det være tilrigging, innvendige arbeider og miljøsanering. Det som folk flest oppfatter som riving, å ta ned bygget fysisk, er ikke det første som skjer. Det vil starte på forsommeren, skriver Statsbygg i meldingen.

Ikke Donald Duck-kule

- Det er ikke lenger slik at man river med «Donald Duck-kule» eller en ladning med dynamitt. Bygget rives og klippes gradvis for å oppnå en høy miljøsortering på avfallshåndteringen, sier Anne Braaten. 

Regjeringsbygg 4 (R4) inkludert Møllergata 17 (M17) utgjør 25.700 kvadratmeter. Det er et langt og smalt bygg og strekker seg hele 130 meter langs Møllergata og Grubbegata.

- Vi vil begynne den fysiske rivingen med M17 i Møllergata. Deretter vil vi rive gradvis sørover mot Stortorget. Anleggstrafikken vil kjøre rundt Youngstorget og knyttes til Ring 1 i krysset med Calmeyers gate.

Totalentreprise

Statsbygg har tildelt totalentreprise for rivingen til Veidekke.

Hele R4 skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata. Som en del av riveentreprisen inngår også sikring av byggegrop etter at byggene er revet, samt sikring av tilliggende bebyggelse.

R4 ble oppført mellom 1985 og 1988. Det er et stort bygg med ni etasjer, to kjelleretasjer og helikopterdekk på taket. R4 ble sterkt skadet under bombeeksplosjonen 22. juli 2011. I ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene. I 2014 besluttet regjeringen at R4 i likhet med S-blokken og Y-blokken skulle rives.

S-blokken ble revet i 2014 og 2015. Det er forventet at rivingen av R4 og Y-blokken tar ett år til sammen. Y-blokken blir revet etter at rivearbeidet med R4 er ferdigstilt. Det er forventet at de forberedende byggearbeider i regjeringskvartalet starter i 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081