23948sdkhjf

Lofot-bedrift chartret eget fly fra England under SAS-streik

Thore Magnussen & Sønn AS, et entreprenørselskap basert i Lofoten, var strandet i Newcastle i England denne helgen.

– Hvert tredje år inviterer vi de ansatte med på en firmatur for litt faglig påfyll. I år reiste vi til Newcastle, der vi blant annet hørte et bra innlegg om HMS og besøkte Komatsu-fabrikken, sier styreleder Ørjan Magnussen til TV 2, som først omtalte saken.

Men, da bedriftens ansatte skulle returnere søndag, ble de også rammet av den svært omtalte SAS-streiken.

– Vi fikk beskjed om at begge flyene våre var kansellerte. Vi ringte derfor SAS for å spørre om hva vi skulle gjøre, men der var det ikke mye hjelp å få. Faktisk fikk vi beskjed om at vi ikke ville kommet oss hjem før i mai, som betyr tidligst onsdag. Det passet ikke oss noe særlig, forteller styreleder Ørjan Magnussen til Lofotposten.

Thore Magnussen & Sønns ansatte forsøkte så å finne alternativ overnatting og nye flybilletter, men forteller at dette var svært vanskelig å få til. Dermed fant de ut at de ville prøve å chartre et eget fly for å komme seg hjem.

– Vi regnet raskt på det og fant ut at vi måtte chartre et fly og komme oss hjem. Vi fløy direkte fra Newcastle til Evenes. Det var veldig god stemning om bord. Vi hadde en flott tur og koste oss sammen. Vi var ikke hjemme før rundt klokken 02 natt til mandag, men alle var på jobb i dag, fortsetter Magnussen til Lofotposten.

Kostnadene for privatflyet kom på omtrent 500.000 kroner, men Magnussen håper SAS vil ta en del av denne regningen da han anslår det ville kostet dem mye mer å holde omtrent 40 mennesker med kost og losji i såpass mange dager.

Bedriften får nå skryt på sosiale medier for å ha funnet en såpass kjapp løsning, og for å ha tenkt på sine ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094