23948sdkhjf

Bygger ny barneskole og idrettshall på Karmøy

Etter en god forprosjektfase hvor Kruse Smith og Karmøy kommune har samarbeidet om å finne de beste løsninger for ny barneskole er det nå inngått endelig avtale om igangsettelse av byggingen.

- Dette er en stor og viktig kontrakt for oss i Kruse Smith Entreprenør AS. Nå gleder vi oss til å komme i gang med arbeidet med å bygge ny skole for barn og lærere på Karmøy, sier regiondirektør for Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord.

Byggeprosjektet består av to deler.

Første del er en oppgradering Lyngveien og utgraving av tomt. Lyngveien blir tilførselsvei til skolen. Her blir det laget nye fortau, ny belysning og oppjustering av veien for å tåle økt transportmengde. Gravearbeidet starter opp i månedsskiftet februar/mars.

Prosjektet skal være klar med ny vei og ferdig utgravd byggetomt i august i år.

Arbeidet med å bygge skole og idrettshall starter opp i august og skal være ferdig våren 2022.

Totalramme for prosjektet er 270 millioner

- Det blir flott å se at det skjer noe konkret. Denne skolen og idrettshallen har vi sett frem til siden 2016, da beslutningen ble tatt. Skolen skal erstatte Stokkastrand skole og Eide skole, og er bygd med overkapasitet for å kunne håndtere økt tilflytting til Stangeland i årene som kommer, forteller Jan Arvid Sandvik, prosjektleder i Karmøy kommune.

Regiondirektøren i Kruse Smith gir honnør til Karmøy kommune for å ha gått ut med kontrakten i en samspillsentreprise basert på «Lyngdalsmodellen» (NS 8407).

- Kontraktsmodellen legger opp til et samspill hvor alle involverte parter er omforent om et felles mål og jobber for i fellesskap om å nå målet innenfor budsjett. I Kruse Smith erfarer vi at denne typen samspillskontrakter gir et lavt konfliktnivå mellom de involverte partene samt høy brukertilfredshet. Dette prosjektet bekrefter at det er slik, opplyser hun.

Sandvik og kommunen er svært fornøyd med samarbeidet med Kruse Smith i forprosjektet og særlig hvordan partene sammen har jobbet for å finne den absolutt beste løsningen innenfor de økonomiske rammene som er satt av.

- Vi har fått god hjelp til å gjøre de riktige valgene, og vi får en skole som tilfredsstiller kravene for passivbygg. Det sikrer oss lavere driftskostnader, sier Sandvik.

Han tilføyer at målet er at Stangeland skole og Stangelandshallen skal fungere som aktivitets- og forskerarena, både i skoletid, og på ettermiddag/ kveld. Anlegget anses for å være nyskapende, og har derfor fått tilskudd fra Kulturdepartementet.

Den nye skolen vil legge til rette for variert og fremtidsrettet læringsaktivitet. Også det ytre miljøet er også tenkt inn i dette.

Skolen ønsker å integrere området rundt skolen med fine skogsområder, stengarder og annet i undervisningen

. Dette er noe kommunen og Kruse Smith vil se på sammen fremover.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11