23948sdkhjf

Porsgrunds Porselænsfabrik: Nytt ERP-system effektiviserer produksjonslinjen

Nytt ERP-system effektiviserer produksjonslinjenPorsgrunds Porselænsfabrik gjør større oppgraderinger for effektivisering av sin produksjonslinje for porselensprodukter. Den tradisjonsrike bedriften h...

Nytt ERP-system effektiviserer produksjonslinjen

Porsgrunds Porselænsfabrik gjør større oppgraderinger for effektivisering av sin produksjonslinje for porselensprodukter. Den tradisjonsrike bedriften har valgt ERP-systemet Microsoft Dynamics NAV med 20-årsjubilanten SI-Data som leverandør. Kontrakten har en initiell verdi på ca 2 millioner kroner.

I følge fabrikksjef Elna Strømme foretok Porsgrunds Porselænsfabrik en grundig evaluering av ulike systemer og leverandører før det endelige valget ble tatt.

- Microsoft Dynamics NAV hadde de funksjoner vi ønsket for å effektivisere vår drift, og etter en grundig vurdering av leverandører falt valget på SI-Data som med sin gode kompetanse og erfaring var den ideelle samarbeidspartner for oss, sier Strømme, og trekker spesielt frem at leverandøren hadde spisskompetanse på de prosesser i Microsoft Dynamics NAV som er viktig for dem.

- SI-Data hadde også kompetanse og tilleggsløsninger innen logistikk som vi ønsket oss, og i tillegg kunne SI-Data fremlegge en prosjektgjennomføring som var godt gjennomtenkt og til en fornuftig pris, legger hun til.

I 121 år har Porsgrunds Porselænsfabrik lagt vekt på å lage kvalitets- og prestisjeprodukter til salg og utstillinger i inn- og utland. Slik har fabrikken skaffet seg et godt rykte både innen kvalitet, design og håndverk.

Porselensfabrikken produserer porselensvarer til husholdning, storkjøkken, cruiseskip og bedriftsgavemarkedet. Den eies av CG Holding og er således i familie med blant annet Hadeland Glassverk, Christiania GlasMagasin og Smart Club.

20-års jubilant

Microsoft Dynamics NAV (tidligere MBS Navision) benyttes av 45.000 brukere verden over. Systemet er tilpasset en rekke bransjer og sektorer, og her i landet benyttes det av ca 1.100 bedrifter.

SI-Data ble stiftet i 1986, og markerer i år sitt 20-års jubileum. I starten hadde selskapet syv ansatte, og formålet med virksomheten var å drive handel av datautstyr samt installasjon, utvikling og vedlikehold av programvare.

- Nå er det salg og implementering av ERP-systemer som er kjernevirksomheten, sier adm. direktør Otto Vidhammer, og legger til at SI-Data nå er størst på Microsoft Dynamics NAV i Norge og har lengst erfaring med implementering av disse systemene. Firmaet supporterer ca 160 Microsoft Dynamics NAV kunder.

Selskapet er lokalisert på Nesbru i Asker og med datterselskap i Bergen, og vil i år omsette for ca 40 millioner kroner med et budsjettert overskudd på ca ti prosent. Totalt har gruppen 35 ansatte, og fortsatt er to av de tre gründerne tilknyttet bedriften på eiersiden.

SI-Data har de seneste år gjort betydelige investeringer i bransjeløsninger som har gitt gevinst i både økte markedsandeler og økonomiske resultater. Det er først og fremst bransjene bil og motor, transport samt industri/logistikkløsninger hvor fokuset har vært størst.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063