23948sdkhjf

Jarle Viuls skal lede tungbil-satsning

Det omorganiseres i Bertel O. Steen. Blant annet blir det opprettet et eget forretningsområde for lastebil og buss.

I en fersk pressemelding fremgår det at konsernsjef Harald Frigstad har igangsatt et arbeid med å organisere konsernet for å styrke Bertel O. Steens konkurransekraft. En viktig del er å øke fokuset på lastebil og buss:

- Vi rendyrker tungbil-virksomheten ved å samorganisere import og detalj med helhetlig ansvar for salg og servicemarked. Dette vil være en prosess som vil skje over noe tid og også utover i 2021. Som en del av denne strategien flyttes Mercedes-Benz Varebil og blir en avdeling sammen med Mercedes-Benz personbil.

Jarle Viuls er utnevnt som leder av denne satsningen på last og bus. Samtidig blir Per Ragnar Johansen ansvarlig for Mercedes-Benz varebil, som flyttes til en egen avdeling sammen med Mercedes-Benz personbil.

Jarle Viuls ledet Bertel O. Steen Vare, Last, Buss i 15 år før han overtok som leder av forhandleren på Jessheim, og det er få i Norge som har like lang erfaring med tungbil som ham.

Per Ragnar har hatt sentrale lederstillinger i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i mange år, og vært toppleder der siden 2015. Nå som vi er på vei inn i en ny fase ønsker Per Ragnar å fortsette arbeidet med Mercedes-Benz varebil.

- Jeg er glad for at vi med denne løsningen kan bruke to av våre mest kunnskapsrike ledere på områder som er svært viktige for konsernet i tiden fremover, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Jarle Viuls ble ansatt som mekanikerlærling i Bertel O. Steen i 1979 og har siden hatt flere ulike roller i konsernet. Han har ledet Bertel O. Steen Vare, Last, Buss i 15 år og har tidligere mange års fartstid i Mercedes-Benz Norge. Han kommer nå fra stillingen som leder av Bertel O. Steen-forhandleren på Jessheim. Ny daglig leder på Jessheim blir Knut Lyslo Kristiansen.

Per Ragnar Johansen har lang erfaring fra bilbransjen, og ble ansatt i Bertel O. Steen som direktør for Lastebil import i 2014. Han har tidligere vært adm. direktør i Volvo Norge AS med ansvaret for importvirksomheten på lastebil og den egeneide forhandlervirksomheten Volvo Truck Center. Han har også jobbet som region- og produktsjef i Møller US Import AS og regionsjef i Toyota Norge AS.

I sin nye stilling trer Johansen ut av konsernledelsen og skal rapportere direkte til Kjetil Myhre, direktør i den nye sammenslåtte avdelingen for Mercedes-Benz person- og varebil.

Pål Bergstad, som har ledet Mercedes-Benz varebil, går inn i en sentral rolle i den nye lastebil og buss-organisasjonen. Pål har tidligere vært salgs- og markedsdirektør hos MAN Truck & Bus Norge, samt jobbet som regionssjef nyttekjøretøy for VW hos Harald A. Møller AS. Han har også vært daglig leder hos forhandler i Mobile Oslo.

- I og med at den nye organiseringen ikke er klar og rollene ikke ferdigstilt, så vil Pål sin rolle defineres nærmere de kommende ukene. Vi er svært glad for at vi kan benytte Pål med sin lange erfaring til å være med å bygge opp den nye organisasjonen med lastebil og buss, sier Harald Frigstad.

Endringene vil tre i kraft fra 1. november.

Opphav og kilder: pressemelding

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078