23948sdkhjf

Locus Solutions inngår storavtale verdt 500 millioner

Skal levere fremtidens kommunikasjonsløsninger til AMK-sentralene i Norge.

De regionale helseforetakene har tildelt Sandefjordsselskapet Locus Solutions AS en avtale for levering av fremtidens kommunikasjonsløsninger til akuttmedisinsk kommunikasjonssentraler (AMK) i Norge. Avtalen løper over en periode på 12 år, og er beregnet til en verdi på omlag 500 millioner norske kroner.

Raskere svar og avlaste hverandre

– Vi er svært fornøyde med at Locus Solutions ble vurdert som det beste tilbudet for å oppgradere dagens AMK-sentraler i Norge, sier Per Edvard Heyerdahl, daglig leder i Locus Solutions AS, et selskap som for de fleste av våre lesere kanskje er mest kjent for sine TMS-løsninger.

– Våre effektive systemløsninger med integrert beslutningsstøtte skal nå bidra til at AMK i fremtiden raskere kan besvare medisinske nødsamtaler, og kunne gi bedre rådgivning når det er nødvendig. I tillegg vil AMK-sentraler kunne avlaste hverandre, noe som kun kan gjøres i begrenset grad i dag, fortsetter Heyerdahl.

Vært etterspurt lenge

Ifølge Sykehusinnkjøp er dagens AMK-løsninger foreldet og fungerer ikke optimalt, og helsevesenet har over tid sett behov for en oppgradering. En ny løsning skal dekke fremtidens behov for brukervennlighet, effektivitet og robusthet.

– Locus Solutions leverte det beste tilbudet og er derfor valgt som leverandør. Dette er løsninger som lenge har vært etterspurt i helsevesenet og vi er derfor godt fornøyde med at vi nå har fått på plass denne avtalen, sier Hanne Klausen, klinikkdirektør i Helse Bergen og prosjektets styreleder.

I den nye avtalen ligger programvare, tjenester knyttet til detaljspesifisering, utvikling/tilpasninger, testing og implementering samt vedlikehold, support og videreutvikling etter at løsningen er satt i ordinær drift.

Arbeidet med å innføre den nye AMK-løsningen startet opp allerede i august og første implementering er planlagt til høsten 2022. På grunn av situasjonen rundt covid-19 har prosjektet blitt forsinket noe, ettersom alt helsepersonell ble tilbakeført til sykehusene da utbruddet inntraff.

Kilde: Locus Solutions / Sykehusinnkjøp

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078