23948sdkhjf

NDI Norge får nytt dekklager på 23.000 kvadratmeter

Pareto Eiendomsfellesskap AS har inngått en leieavtale med NDI Norge AS for oppføring av et 23.000 kvadratmeter stort nytt dekklager på Vestby.

Det familieeide danske NDI Group hevder å være Nordens største og førende leverandør av dekk, felger og komplette hjul til alle typer kjøretøy. Gruppen har selskaper og avdelinger i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Kina. I tillegg eier NDI Group Super Dekk Service-kjeden som i Norge har 200 forhandlere.

Slår sammen lagre på Østlandet

NDI Norge har i dag hovedkontor og hovedlager i Spydeberg i tillegg til avdelinger syv andre streder i landet. Prosjektet innebærer en samlokalisering av NDIs eksisterende lagerbygg på Østlandet til Vestby Næringspark Øst i Vestby kommune. Tomten som utvikles ligger vis-à-vis det nye sentrallageret til Optimera som Pareto Eiendomsfellesskap kjøpte tidligere i år. Partene har i tett samarbeid utviklet prosjektet for at bygget skal tilfredsstille kravene til et moderne og effektivt logistikkbygg.

– Vi er svært glade for at vi endelig har landet denne avtalen med Pareto. Vi har for lenge siden vokst ut av våre lokaler i Spydeberg. Samtidig benytter vi anledningen til å optimalisere vår logistikk på Østlandet ved å slå sammen avdelingene i Oslo og Noresund til ett stort sentrallager,  sier Torbjørn Skilbred Aune, Driftssjef NDI Norge AS.

– Bygget blir skreddersydd etter vårt vareutvalg og logistikk, og vil romme alle varegrupper i NDI Norges sortiment i tråd med NDIs ambisjonen om å være den ledende leverandøren av dekk, felger og hjul i Norden. Vi har stor tro på vår posisjon i det norske markedet framover som en uavhengig leverandør med sterk leveringsevne. Sentrallageret er derfor dimensjonert for vekst i årene som kommer. Vår øvrige lagerstruktur vil bli oppretthold, avslutter han.

Attraktiv næringspark

– Vi er stolte over å ha vunnet denne leieavtalen i konkurranse med en rekke andre eiendomsutviklere, sier Jonathan Barfod, partner og investeringsdirektør i Pareto Alternative Investments AS. – Sammen med NDI har vi kommet frem til løsninger som ivaretar deres behov og som gjør bygget svært fleksibelt og attraktivt for langsiktig eierskap. Vi har signert en rekke nye leieavtaler på Vestby den siste tiden, og dette prosjektet bekrefter næringsparkens stadig økende attraktivitet, fortsetter han.

Veidekke Logistikkbygg er valgt som entreprenør og estimert ferdigstillelse for prosjektet er sommeren 2022.

Kilde: Pareto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078