23948sdkhjf

Tidenes største produktlansering fra Bobcat

Ny kompakteringsserie, nye hjullastere, nye beltegravere og nye kompaktlastere.

- På tross av covid-pandemien har Bobcat klart å gjøre klar en stor produktfornyelse, forteller Gustavo Otero, president i Bobcat EMEA.

Han har nok grunn til å slå litt på stortromma også, for dette er den største produktlanseringen noensinne på nett ifølge Bobcat.

De lanserer nyheter i 12 kategorier som utgjør 48 produkter totalt.

Produsenten begir seg dessuten inn på teknologi som muliggjør fjernstyring av maskiner fra smarttelefon og semi-autonome funksjoner.

Tre nye gravere

Bobcats minigraverserie R2 får tre nye medlemmer, E50Z, E55Z og E60.

De nye modellbetegnelsene angir vekt og maskinene har fått steg V motor, lavere støynivåer, bedre komfort, ergonomi, nytt display, nye kontrollspaker, og enklere vedlikeholdstilgang. Hydraulikken har fått fem AUX-kretser som hver kan stilles inn etter behov. De tre R2-graverne kan bestilles fra november og leveringene starter i 2021.

Fire nye kompaktlastere

Selve symbolet på Bobcat, kompaktlasterne kommer også i ny serie. Den nye R-serien skal være det største redesignet produsenten har gjort på maskinenes 60 år lange historie.

Først ut er S66, S76, T66 og T76.

Noen stikkord er nytt design, tøffere konstruksjon og bedre stabilitet. Lengre akselavstand skal gi både bedre stabilitet og bedre komfort. Løftehøyde er økt og det er bedre sikt ved at man har byttet ut noe av gitteret i sidevinduet med en tøff type glass. Du får premium LED-lys-pakke, dempet sete, 7-tommers skjerm med nytt infotainment system.

Rammestyrte minilastere

Et helt nytt segment for Bobcat, rammestyrte minilastere (small articulated loaders SAL). To modeller blir tilgjengelig, L23 og L28 på henholdsvis 1,7 og 1,9 tonn og 25 hestekrefter.

Kompakte hjullastere

Enda ett nytt segment for Bobcat blir kompakte hjullastere med modellene L65 og L85 på henholdsvis 4,5 og 4,8 tonn. Maskinene har 55 og 68 hk og har toppfart på 30 km/t.

Maskinene er utviklet og bygget av Bobcat. Noen stikkord er hydraulikkflyt på 100 l/min, løftehøyde på 3,2 meter, god sikt bakover pga motorlokkdesign, 5-tommers display med jog-dial, LED-lyspakke og under to meter høy.

Ny kompakteringsserie

I samarbeid med Ammann Group lanseres nå en hel serie med kompakteringsmaskiner under Bobcat-fanen.

I alt er det 37 modeller fra 29 kg til tre tonn.

Bobcat MaxControl

Produsenten har ikke glemt hvilken tid vi lever i og lanserer en app som gjør om smarttelefonen til en erstatter for fjernkontrollen. Det skal være mulig å kontrollere Bobcat-maskiner helt fra 2004 med dette systemet.

I tillegg kan man sette virtuelle sikkerhetsgrenser (geofencing) og man kan få til semi-autonom kjøring.

Bobcat avsluttet web-lanseringen med å fortelle at den elektriske kompaktlasteren T76e som ble vist under Conexpo lanseres snart.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219