23948sdkhjf

Dumperløypa på Volvos anleggsdager:: Dumperløypa til Lars var så tøff at toppledelsen i Volvo godkjente den under tvil

- Noe av det mest ekstreme vi har bygget.

Den første stigningen vi treffer på er på 25 prosent, men Volvo A45GFS-en klatrer villig opp med 45 tonn i kassa. Lars har tilbragt 14 dager på grustaket til Veidekke på Hovinmoen for å konstruere dumperløypa som er i bruk på Volvos Anleggsdager.

Løypespesialisten

Løypedesignet og konstruksjonen er det Lars Dahle som står for. Han vet hva han driver med, han er produktspesialist, demofører og opplæringsspesialist i Volvo Maskin.

Ekstremt

- Dette er noe av det mest ekstreme vi har bygget noen gang, når toppsjefene fra Sverige først så løypa synes de den var i det tøffeste laget. Men så fikk Gunnar Thorud (administrerende direktør) og David Kristianslund (markedsdirektøren) se den og de synes den var helt topp fordi den viste nettopp hva maskinene er gode for, sier Dahle.

Mellom to digre sandhauger kommer vi til en krapp sving og maskinen kommer akkurat gjennom med fult rattutslag. Den er laget for å vise at bakhjulene går i sporene til framhjulene, en av fordelene med rammestyrt dumper.

– Ikke alle tror vi klarer svingen med en så stor maskin, kommenterer han.

43 prosents stigning

Så kommer vi til den største haugen, en stigning på 43 prosent får Volvoen til å jobbe skikkelig. Hele frontvinduet blir fylt med himmel, og Lars forklarer at vi må styre etter en stor furu noen hundre meter borte. Vel oppe på platået ruller vi sakte mot kanten igjen, det er ofte det folk synes er mest ubehagelig.

– På kanten må man bremse helt ned, det går greit når selve traktordelen kjører over kanten, men når vogna kommer, er det mye krefter som dytter bakfra, sier han.

Displayet viser 41 prosents helling, vi ruller helt ned kjører tilbake til start hvor en rekke anleggsfolk står og venter i en slags taxikø. Vi har riktignok kjørt terrengløper tidligere med bratte bakker, men vi har ikke vært med på å kjøre rammestyrte dumpere med 45 tonn i kassa tidligere i en så tøff løype.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125