23948sdkhjf

Skal rehabilitere 1380 meter VA-ledninger

Carl C Fon AS og NCC har inngått kontrakt for rehabilitering av vann- og avløpsledninger i Asker i Akershus

Asker kommune og Carl C Fon inngikk onsdag denne uken avtalen som omfatter rehabilitering av vel en kilometer (1380 m) vann- og avløpsledninger i et boligområde på Gullhella i Asker kommune.

Det skal også bygges opp fortau med ny kantstein, foretas utskifting av kummer samt opparbeidelse av vei, en jobb til en verdi på rundt 31,5 millioner kroner, forteller NCC på sine sider.

No Dig og vanlig

- Dette prosjektet som blir utført ved kombinert bruk av tradisjonelle graving og No Dig-metoder, passer oss veldig bra da vi har alle tjenester innad i NCC systemet, sier prosjektleder Terje Rødne Hansen i NCCs datterselskap Carl C.Fon AS.

Dette gir en rekke fordeler, sier prosjektleder Tage Odland i NCC NoDig.

– Det medfører at jobben kan gjøres raskere og til lavere kostnader, og med redusert transport og bruk av anleggsmaskiner som gir betydelige miljøgevinster. I tillegg unngås bruk, foredling og produksjon av begrensede ressurser som grus, pukk og asfaltprodukter, sier Odland.

Carl C Fon AS har nylig etablert seg med ett avdelingskontor i Sandvika så dette prosjektet blir ett av de første oppdragene som utføres fra denne avdelingen.

Områdeprosjekt på 100 millioner

Denne kontrakten er en av flere entrepriser i områdeprosjektet Gullhella hvor det skal investeres rundt 100 millioner kroner på å rehabilitere gamle vann- og avløpsledninger, sier prosjektleder Siri-Kristin Rønnevik i Asker kommune.

– I Gullhella-prosjektet er det i hovedsak valgt NoDig-metoder. Her er det separatsystem, tre ledninger i samme grøft, som skal rehabiliteres. Avløpsledningene skal renoveres med strømpe og vannledningen skal blokkes ut. Anleggsutførelsen er ikke fri for graving, men vi søker å minimere omfanget. Dette gir blant annet redusert massetransport/trafikk og en miljøgevinst, spesielt også for nærmiljøet, sier Rønnevik, som ser frem til oppstart og samarbeidet med Carl C. Fon.

Arbeidene starter opp i april og er planlagt sluttført i desember 2018.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079