23948sdkhjf

Nytt samarbeid for elektrifisering:: "Det blir spesielt spennende for Norge"

Hitachi skal utvikle elektriske anleggsmaskiner i Europa

Hitachi Construction Machinery presenterer nå sine planer for utvikling av elektriske anleggsmaskiner og spesialmaskiner for Europa.

Da AnleggsMagasinet var på pressekonferanse i Amsterdam forrige uke, fikk vi for første gang høre lederne fra Hitachi si i klartekst at fremtiden vil dreie seg om elektrifisering, også for Hitachi.

Etablerer selskap for el-maskiner

Den japanske produsenten har sammen med KTEG Kiesel Technologie Entwicklung GmbH etablert et selskap med navn EAC European Application Center GmbH.

EAC vil være lokalisert nær Frankfurt, nærmere bestemt Stockstadt am Rhein, Hessen, Tyskland.

- For Nasta og det norske markedet vil dermed dette samarbeidet bli spesielt spennende, kommenterer administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen i en pressemelding.

Det europeiske markedet har et av verdens strengeste regelverk for å begrense global oppvarming og karbonutslipp, noe som gjør behovet for elektriske løsninger spesielt sterkt i både bil- og anleggsbransjen i Europa. Gjennom European Application Centre vil Hitachi nå tilføre sin teknologi og kunnskap til det europeiske markedet, der norske entreprenører kanskje ligger i tet i sin søken etter utslippsfrie maskiner.

- Nasta har lagt ned et betydelig arbeid i utviklingen av utslippsfrie anleggsmaskiner. På Vei- og Anleggsmessen i år lanserte Nasta en serie med ZERON batteri-elektriske gravemaskiner i størrelsen 2, 4, 9 og 16 tonn. De som har lagt inn forhåndsbestillinger skal etter planen kunne få sine maskiner levert i 2019, sier Tom Johansen.

Allerede i gang i Japan

Hitachi Construction Machinery er allerede i gang med produksjon av små og mellomstore utslippsfrie gravemaskiner. Mer enn 100 slike er hittil levert til det japanske markedet.

I tillegg har Hitachi produsert en rekke gigantmaskiner til gruvedrift over hele verden. Disse er direktekoblet til strøm, eller går på pantografløsning.

- Nasta har også vært innovativ med tanke på utviklingen av større utslippsfrie gravemaskiner for kildesortering og byggeplasser. Med etableringen av EAC European Application Center vil Nasta nå få tilgang til ytterligere kunnskap og erfaringer. Det å få Hitachi som en dedikert samarbeidspartner, også for elektriske maskiner, vil være en stor fordel i vår streben etter mest mulig miljøvennlige maskiner til norske bygge- og anleggsplasser, avslutter Tom Johansen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094