23948sdkhjf

Dokka Entreprenør: Vil ha én type hammer

Innkjøpet av 10 stk Epiroc-hammere skal også gjøre ting lettere.

Å levere 10 nye hammere samtidig er ikke hverdagskost, selv ikke for en Per Bjørntvedt, salgsingeniør i Epiroc. Men da Dokka Entreprenør med Henry T. Ringvold i spissen skulle bytte ut 10 hydrauliske slaghammere bestemte de seg for å tenke helhetlig og enkelt.

– Vi vil ha like hammere på hele parken, da kan vi bytte mellom maskinene og våre to mekanikere har en type å forholde seg til, forklarer Ringvold.

Innkjøpet av syv hammere av typen Epiroc HB2500 og tre av typen MB1200 skal også gjøre det lettere i forhold til gassfylling og mindre forskjellig verktøy.

Dokkas to mekanikerne har vært på gjennomgang på hammerne hos Epiroc på Langhus.

Det er søsterselskapet Innlandet Maskinutleie som er kjøper av hammerne.

Smarte hammere

Hammerne i HB-serien er utstyrt med IPS, Intelligent Protection System, som skal sørge for færre tomslag uten at det skal gå ut over slagkraften.

– De tenker litt selv ved at de først går på med 50 prosents kraft, så veksler til full kraft og lange slag for å roe ned effekten igjen når de merker at steinen sprekker, forklarer Bjørntvedt.

Dokka Entreprenør

Dokka Entreprenør i har 42 ansatte og 100 enheter. Maskinparken består av 20 anleggsmaskiner, dominert av Cat og Volvo, i tillegg til 10 lastebiler og 2 traktorer.

Dokka Entreprenør inngår i DEAS Gruppen som også består av Anlegg Innlandet AS og Innlandet Maskinutleie.

Bekymret for vakuum

Hoveddelen av Dokka Entreprenørs kontrakter er innen V.A. og vei og litt bygg.
95 prosent av kontraktene er fra offentlige byggherrer.
Det er nå en viss spenning knyttet til sammenslåingen av Hedmark og Oppland.

– Vi er særlig spente på om det blir et vakuum i markedet for kontrakter i vår størrelse som følge av sammenslåingen, kommenterer Henry T. Ringvold.


Derfor sendte Henry et brev angående dette til lederen for sammenslåingen, Trond Banerud, i mars. Foreløpig uten noe svar.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11