23948sdkhjf

Fikk Norges første G8-Liebherr

Blir samtidig Levangers første maskinentreprenør med miljøfyrtårnsertifikat.

For fem og et halvt år siden kjøpte Maskinentreprenør Kjell Lian AS sin første Liebherr-maskin, nå står Liebherr-merket på samtlige maskiner (som produsenten kan levere).

Første G8

Fredag 18. oktober fikk de Norges første Liebherr Generation Eight (G8).

Det ble 37-tonneren R934 LC,med Steg-V-motor.

Miljøfyrtårn

Storfint besøk ble det også på fredagen, Nina Bakken Bye (Høyre), helt fersk Varaordfører i Levanger kommune, kom innom i sitt første offisielle oppdrag.

Med seg hadde hun Miljøfyrtårn-diplomet som viser at Levanger-bedriften har klart å oppfylle flere spesifikke bransjekriterier som skal bidra til å nå FNs bærekraftmål.

I det hun overrakte diplomet til Anne Brit Lian, ble også Kjell Lian AS den første maskinentreprenøren i Levanger og første anleggsgartner i gamle Nord-Trøndelag med dette beviset.

Et seriøsitetsbevis

Det er kontorsjef, i Kjell Lian AS, Anne Brit Lian, som har ledet prosessen med å gjøre bedriften bevisst på avfall, sortering, energiforbruk, dieselforbruk, innkjøpskontroll og ikke minst arbeidsmiljøet. For henne handler det mye om innrapportering av det som blir gjort. Det skal for eksempel være en bevisst holdning på innkjøp og hvilke bedrifter man benytter seg av.

Hun skal rapportere inn hvert år og bedriften må bli re sertifisert hvert tredje år, dermed skal det ikke være noen hvilepute.

Det gamle skal bort

- Det var en liten vekker for meg da vi begynte å jobbe med dette, jeg er jo relativt konservativ, innrømmer daglig leder Torgeir Lian.

Men nå skal maskinparken fornyes og i det er i forbindelse med miljøfyrtårnarbeidet at det også er tegnet en intensjonsavtale med Liebherr Norge om å fortløpende oppgradere maskinparken med den siste motorteknologien som er tilgjengelig.

Salgsansvarlig Midt og Nord-Norge i Liebherr Norge, Eivind Engan sørget for at Levanger-bedriften ble første norske kunde som fikk overlevert en Liebherr i åttende generasjon (G8). Det er forøvrig den andre leveringen i en pakke på i alt fire maskiner.

Ekstra kraftig

Lians Liebherr R 934 LC veier som den står 37,7 tonn, har ekstra kraftig undervogn, skuffepakke og HK-feste fra SMP med HardLock og tilt fra Rototilt med Securelock.

Lidat-systemet får allerede gode skussmål fra Anne-Brit som gir henne informasjon om blant annet forbruk og tomgangskjøring.

Firesylindret Steg-V

Den nye Steg V-motoren på 8-liter med fire sylindre, yter 272 hestekrefter og 1415 Newtonmeter ved 1350 omdreininger i minuttet. Hydraulikkpumpa gir 2x315 l/min med maks trykk på 380 bar og på svingen gir maskinen 205 l/min med maks 400 bar.

Ingen pilotlinje

Spakene er nå elektrisk styrt, altså ingen pilotlinje i førerhytta. Fordelene er flere ifølge Eivind Engan og nevner mindre påvirkning av klimaet i førerhytta, mindre støy og enklere justeringer av mengde. Han ser det dessuten som en forberedelse for de autonome og halvautomatiske maskinene. Både fører og de utenfor drar nytte av lavere støynivå, fører kan peile olja i førerhuset. Overvogna og graveaggregatet er helt nytt og det er mulighet for langt bedre fabrikkmonterte lyspakker.

Godt mottatt

Den åttende generasjonen av den tyske maskinen produsert i Frankrike har blitt godt mottatt og det er solgt en lite drøss allerede her til lands, etter denne første leveringen vil de komme som perler på en snor.

Flest vil det være av modellen 924 i tillegg til 930 og 934.

Liehberr Norge har fortsatt solid årlig vekst, noe de har hatt i flere år nå.

Superrask DigPilot:

Dette er Lians første sett med DigPilot med kablede sensorer. Sensorene er gyrostabiliserte og arbeider på så mange hertz at det er så å si i sanntid. Dette er også første sett med det som kalles DigPilot Localizer. Uavhengig av hvor systemet er i verden finner den fram aktuelle projeksjoner og geioder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172