23948sdkhjf

Bø–Seljord Rv. 36 åpner som planlagt

Stodiparsellen på riksveg 36 er nå bygd ferdig og klar for trafikk 1. mai 2020.

Stenging av riksvegen har vært avgjørende for å holde god framdrift på prosjektet, står det på Statens vegvesens nettsider.

– Me har halde god framdrift på anlegget i heile stengeperioden. Det ville ikkje vore mogleg å sprenga dei høge fjellskjeringane utan lengre stenging av vegen, seier prosjektleiar Tom Hedalen i Statens vegvesen.

Hovden Hytteservice AS som totalentreprenør har hatt 30–40 tilsatte i drift på anlegget, og 2–4 borerigger for å få boret og sprengt klar den nye veglinja. De har hatt god og tett dialog med fastboende for å løse trafikk til og fra eiendommene.

Det er flere stader med dårlig og varierende fjellkvalitet langs Seljordvatnet. Det har derfor vært nødvendig med ekstra sprengning flere steder på strekningen.

Det har også vært nødvendig med dialog med grunneiere. De høye fjellskjæringene er grundig vurderte og det er satt bolter og nett der det er nødvendig.

Tatt ut 155.000 kubikk fast fjell

Det er gravd ut 40.000 m2 løsmasser og tatt ut 155.000 m3 med fast fjell. 4.900 tonn asfalt på gamlevegen er fjerna, knust og gjenbrukt på den nye vegen.

Produsert 40.000 kubikk til veibygging

Det er fylt ut i vannet ved Bukti og lagt store vegfyllinger for å rette ut vegen. Det er produsert over 40.000 m3 med steinmateriale for vegbygging. Det er lagt ny høyspent langs vegen og diverse trekkerør og kummer til elektriske anlegg samt til eiendommer langs vegen.

Galmevegen er fjerna og det er laga tursti langs deler av vegen.

Koronasituasjonen

Situasjonen med smittefare har krevd omfattende smitteverntiltak og restriksjoner for arbeidstakere med hensyn til inn- og utreise på anlegget. Hver og en har sin egen maskin og lastebil. Felles garderobe og spiseplass har vært stengt.

Entreprenøren har kjørt ut mat til ansatte. Det ble nødvendig med disp fra kommunen for å holde igang driften med boring og sprengning.

Situasjonen har begrensa trafikk til hytteeiendommer i siste del av perioden.

Omkjøringsvegen har fungert

Omkjøringsveg fv. 328 Garvikstrondi har fungert. Det har vært noen utfordringer med mye telehiv og humpete veg. Kjøretøy lengre enn 15 meter er blitt henvist til å kjøre E134 Notodden.

Det vil bli utført oppgradering med ny asfalt på deler av vegen i sommar.

Vegarbeid i sommer

– Det vil foregå noe vegarbeid på rv. 36 i sommer. Det vil bli brukt lysregulering på strekningen fram mot 15. juni og fra 20. august med unntak for uka med Dyrsku’n.

Arbeid med ny rasteplass og toalettanlegg vil og fortsette i sommer, seier byggeleder Trond Øygarden i Statens vegvesen.

Rv. 36 vil bli stengt igjen fra 1. desember 2020 og fram til vegåpning 1. mai 2021.

Statens vegvesen er fornøyd med det arbeidet som entreprenøren utfører.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.19