23948sdkhjf

Lekang Filter fyller 50 år

Alle arrangementer både med kunder, partnere og jubilerende medarbeidere ble avlyst, men stoltheten over historien kan ingen ta fra dem.

- Vi startet 2020 med store forventninger om at vi virkelig skulle feire at Lekang Filter fylte 50 år. Selve datoen var 17.06.2020. Alle arrangementer både med kunder, partnere og oss medarbeidere ble avlyst, men vi fikk til en hyggelig lunsj med grilling ute når alle medarbeidere var tilbake fra hjemmekontorer i juni, forteller markedssjef Mette Myrvang Wold.

- Vi er stolte av historien vår og vi har flere medarbeidere med lokal tilhørighet som har jobbet hos oss i over 30 år.

God aktivitet

På tross av covid-året har det vært god aktivitet hos Lekang og ved å holde god lagerbeholdning har de klart å opprettholde et godt nivå, forklarer Myrvang Wold. På tross av kansellerte jubileumsaktiviteter, har de klart seg gjennom året uten permitteringer.

Ny versjon av LFS

En begivenhet i seg selv for bedriften er at deres egen webapplikasjon LFS har fått en skikkelig facelift. LFS er et hjelpemiddel for å finne riktig filter til rett maskin, og forenkle innkjøp av filter til en hel maskinpark. I mer enn 40 år har vi i Lekang Group bygget opp dette unike filtersystemet, som i dag fremstår som en brukervennlig webapplikasjon med filterdata, maskiner og webshop.

Webapplikasjonen har hjulpet mange kunder med å finne riktig filter til rett maskin og forenklet innkjøp av filter og lagerbehov.

LFS er utviklet av Lekang Group. Lekang Group består av Lekang Filter i Norge, Filterteknik i Sverige, Filterteknik i Danmark og Filterteknik i Finland. LFS lanseringen skjer i alle land.

Lekang-historien

Lekang-historien startet en junidag i 1970. Lekang Maskin ble etablert av Rolf Lekang, som var forhandler av Sumitomo og JCB gravemaskiner. Hele familien på fem fikk etter hvert sin arbeidsplass i bedriften, med maskinsalg og delebutikk. Egil Lekang ble ansvarlig for filter, og ledet utviklingen med et filtersystem. Gjennom alle disse årene har vi samlet informasjon om filter og maskiner.

I 2018 ble navnet byttet til Lekang Filter med visjonen om å forenkle kundenes jobbhverdag gjennom kunnskap, kvalitet og effektive tjenester. Rent praktisk betyr det at de leverer kvalitetsfilter til anlegg og transport, industri, marine, havbruk, olje og gass.

Etableres i Finland

Lekang Filter er en del av Lekang Group, med 70 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark og neste år etablerer de seg i Finland. I 2019 hadde Lekang Group en omsetning på ca 300 millioner. Eierne er Indutrade AB og Lekang Group samkjører mange funksjoner og gjør store investeringer på IT. Noe av det viktigste for kundene er at de får riktig filter til rett tid. Derfor jobbes det kontinuerlig med lageroptimalisering. Lekang har i dag Norges største filtelager.

Av Lekang familien er det nå kun Rune Lekang som fortsatt jobber i bedriften.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156