23948sdkhjf

Stad skipstunnel kommer

Etter regjeringens budsjettforhandlinger med FrP er det satt av midler til å starte opp Stad skipstunnel i 2021. Prosjektet er beregnet til å koste 3,45 milliarder kroner.

– Stad skipstunnel er et unikt prosjekt, også i verdenssammenheng. Det har vært en lang reise, og midlene har ikke alltid strukket til. Etter budsjettforhandlingene har det kommet penger til oppstart i 2021. Det betyr at prosjektet blir gjennomført. Dette er godt nytt for nordvestlandet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

 

Utredet mange ganger

Prosjektet har ennå ikke vært i Stortinget. Derfor vil Samferdselsdepartementet legge fram en proposisjon om prosjektet raskest mulig. Så snart prosjektet er godkjent av Stortinget, kan arbeidet fortsette. Kystverket tror det er mulig å starte byggingen mot slutten av 2021.

En utgreiing fra 2018 viste at prosjektet ville koste 3,7 milliarder kroner; 1 milliard kroner mer enn det som ligger i Nasjonal transportplan.

Siden den gang, har Kystverket gått gjennom prosjektet for å få ned kostnadene. Sluttrapporten var klar 5. november, og slår fast at prosjektet vil koste 3,45 milliarder kroner.

– Stad skipstunnel er et viktig prosjekt for Vestlandet. Stadhavet er en av de mest værutsatte strekningene langs norskekysten. Med en tunnel vil vi bedre tryggleiken til sjøs. Prosjektet legger også til rette for hurtigbåtrute og overføring av gods fra land- til sjøtransport, sier samferdselsministeren.

Kilde: Samferdselsdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062