23948sdkhjf

Arne Thorsen Transport: - Stor verdi for transportnæringen, hvis det gjøres riktig

- Transportkjøpere ønsker i større grad å vise at de bruker seriøse aktører, og de etterspør en sertifisering, sier Viggo Nilsen hos Skiens-transportøren..

FAIR TRANSPORT UNDER LUPEN:
Skien-bedriften Arne Thorsen Transport ble første gang sertifisert i 2004. Da som KMV-bedrift (Kvalitet og miljø på vei).

Viggo Nilsen (bildet), HMS-ansvarlig og fraktmegler i bedriften, forteller at de også var tidlig ute med å få Fair transport-sertifisering.

- Vi har merket i de senere årene at det har blitt flere og flere kunder som etterspør om vi har en slags sertifisering. Det ble derfor naturlig for oss å ha både KMV- og Fair Transport-sertifisering, sier Nilsen.

Da Norges Lastebileier Forbund (NLF) presenterte Fair Transport, ble også det en viktig del av HMS-arbeidet til Arne Thorsen Transport, og i juni 2019 ble de Fair Transport-sertifisert.

- Veien fra KMV til Fair Transport var ikke så lang, og det var ikke mye jobb å sette opp de riktige dokumentene, sier Nilsen.

Tester biogass

Arne Thorsen Transport har siden tidlig sommeren 2020 testet en biogassbil. Den kjører fast tur retur Skien Oslo. Bilen fyller biogass omtrent hver andre dag på Borgeskogen i Stokke, som er nærmeste mulige til Skien.

- Det er mange nye erfaringer ved å drifte og kjøre en biogassbil. En ny erfaring for oss er at hvis en biogassbil blir stående i to uker på grunn av ferie, så damper gassen bort. Vi var egentlig klar over det, men gassen ble borte fortere enn vi trodde, sier Viggo Nilsen.

Ønsker å vise seg frem

I dag har Arne Thorsen Transport blant annet klistremerke på alle biler og logo i e-poster som viser at de hører til Fair transport.

- Vi ønsker å være tydelige på at vi følger de retningslinjene som ligger i Fair Transport. Ikke minst fordi det ligger en stor verdi i det å være med i Fair Transport, både for transportnæringen og for kundegruppene.

Han legger til at det for næringen vil være spesielt gunstig hvis det jobbes aktivt mot kundegruppene, og etterlyser samtidig mer engasjement fra NLF rundt markedsføring av Fair Transport ut mot transportkjøpere.

- Vi ser at det for kundegruppene er en stor fordel å kunne vise til at de bruker en transportør som følger de verdiene som Fair Transport har. I tillegg knytter vi oss nærmere til kundene, og vi blir ansett som en mer seriøs bedrift, sier Nilsen.

Han forteller at de har kunder som bevisst er ute etter en bestemt profil når de skal velge transportør.

- De er blant annet opptatt av miljø og at det ikke jukses med kjøre- og hviletid. Det er veldig viktig for disse kundene å kunne vise frem at de samarbeider med seriøse bedrifter, og da kan vi vise til Fair Transport-sertifiseringen, sier Nilsen.

Solid og sikker arbeidsplass

I tillegg til å bli tatt seriøst hos transportkjøpere, mener Nilsen at Fair Transport også skaper en mer solid arbeidsplass. Ikke minst når det gjelder det å få tak i nye sjåfører, og å ha stabile sjåfører.

- Det er viktig at vi kan vise frem at vi følger det som står i Fair transport. Sjåførene ser at driften blir håndtert riktig, og at de blir tatt vare på. En stabil arbeidskraft er hele grunnlaget for at en transportbedrift skal drive godt, sier Nilsen.

Arne Thorsen transporterer blant annet mye spesialgods som krever dispensasjon.

- En av våre faste kunder er Pipelife Norge som produserer plastrør i veldig mange dimensjoner. Transport av disse rørene, spesielt i den kalde årstiden, er utfordrende. Rørene blir veldig glatte, og dette skal lastes og losses ute, og sikres på en åpen semitrailer. For at alt skal gå trygt for seg, og at rørene ikke skal skades, kreves det nøye planlegging, sier Nilsen.

Arne Thorsen har fast møte med Pipelife en gang i måneden, med gjennomgang av blant annet HMS.

- Det er ikke uvanlig at våre sjåfører møter kunden før oppdrag skal utføres, for å planlegge slik at alt gjøres trygt og sikkert. Vi kan stolt si at vi ikke har hatt en eneste personskade de to siste årene, og det gjenspeiler seg i godt HMS-arbeid, sier Nilsen.

Håper på mer stabilt marked

Driftsmessig var 2020 på linje med 2019 for bedriften, og det er de fornøyd med.

- Vi har klart oss bra gjennom korona-tiden. Vi har hatt litt is i magen, og vært nøye med å gi antibac og munnbind til sjåførene. Vi har hatt noen sjåfører i karantene, men ingen har vært smittet av korona, sier Nilsen.

Nå avventer de 2021 i spenning, og håper det skal bli bedre nå som vaksinen kommer.

I 2020 gjorde bedriften en stor digital investering, da de gikk over til Opter-systemet.

- Vi har i 2020 gått fra å være en analog til en digital bedrift. Opter-systemet gjør at vi har fått heldigitalisert trafikkstyringen, arbeidstimer og lignende. Det har vært en stor investering, men vi ser at det fungerer veldig bra, sier Nilsen.

Dette er Arne Thorsen Transport

Skien-bedriften Arne Thorsen AS ble grunnlagt i 1953 av Arne Thorsen. I 1984 ble bedriften splittet i blant annet Arne Thorsen Spedisjon AS og Arne Thorsen Transport AS.
I 1974 kom Magne Årvik inn i bedriften, og han er i dag daglig leder for transportdelen. Espen Andreassen leder spedisjonsdelen.
I dag har transportdelen oppdrag i hele Norge, og spedisjonsdelen håndterer gjennom samarbeidspartnere ruter som dekker hele Europa.

  • Stiftet: 1953
  • Sted: Skien
  • Daglig leder: Magne Årvik (Arne Thorsen Transport AS)
  • Virksomhet: Transport av partigods, stykkgods, distribusjon og varehotell
  • Antall Euro 6: 18 av 30 biler Euro 5 og en naturgass
  • Antall ansatte: 40
  • Antall kvinner: 2
  • Resultat før skatt 2019: NOK 2.516 millioner
  • Fair Transport-registrert: Juni 2019

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Fair Transport under lupen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
284 nye MAN til Forsvaret: Prislappen blir to milliarder kroner
Volvo-selskap sikret seg 12 millioner kroner før støtten tok slutt
Engcon og Rototilt møttes i retten: Begge vant og begge tapte
Begna Bruk og Ring Alm: Daglig leder går på dagen for andre gang på kort tid
Kontrakt på 2 milliarder kroner - Bertelsen & Garpestad og Metrostav fikk jobben
Dansk CO2-avgift: Hvert tiende transportselskap vil gå konkurs, ifølge offisielt estimat

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094