23948sdkhjf

Volvo elektriske kompaktmaskiner levert til K Baugerød Anlegg og Veidekke

De første kundene som bestilte Volvos kompate elektriske maskiner under Bauma 2019 har nå mottatt sine maskiner.

K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye elektriske kompaktmaskinene fra Volvo Construction Equipment. K Baugerød Anlegg bestilte sin Volvo ECR25 Electric allerede i januar 2019, mens Veidekke bestilte sin Volvo L25 Electric under Bauma i Munchen i april 2019, der begge modellene ble avduket første gang.

I tillegg har Rental Group mottatt sin første Volvo L25 Electric.

Les også: Bestilte verdens første Volvo ECR 25 Electric

Første bestillingene

K Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye modellene. Begge kundene deltok da maskinene ble avduket og lansert for fagpressen under Bauma 2019 i Munchen med toppledere fra Volvo Group og Volvo CE tilstede.

K Baugerød Anlegg vil ta sin Volvo ECR25 Electric i bruk i arbedet med rør- og kabelarbeid i Oslo, og Veidekke vil i første omgang bruke sin Volvo L25 Electric i en jobb for Statens Vegvesen i Trøndelag.

Støy- og utslippsfri drift

- Våre kunder etterspør mer miljøvennlige løsninger, og vi ønsker å være i front. Den nye stillegående og utslippsfrie gravemaskinen vil også gi et bedre arbeidsmiljø både for maskinførere og andre på anlegget», sier Sara Iselin Nysveen Bakke, daglig leder i K Baugerød Anlegg.

Are Ellefsrud, maskinsjef hos Veidekke legger til:

- Vi setter pris på å være blant de første til å ta i bruk en Volvo elektrisk maskin, og vise både kunder og samarbeidspartnere at vi tar en aktiv rolle i arbeidet for for å redusere utslipp og hindre klimaendringer.

8 timers drift

Maskinene har 8 timers dritstid ved typiske bruksområder og har erstattet dieselmotoren med 48-volts lithium-ion batterier. Maskinene kan lades over natt med en standard 10A stikkontakt, eller hurtiglades med en ekstern lader.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Volvo Maskin

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109