23948sdkhjf

Historisk høy vekst i netthandel i fjor

Netthandelen i desember i fjor økte med 44,9 prosent sammenlignet med samme måned i 2019. Gjennomsnittlig økning i 2020 ble 36,4 prosent.

Det viser SSBs detaljhandelsindeks for desember som ble offentligjort i dag. Den omfatter kun omsetning i norske butikker.

– Netthandelsveksten på 36,4 prosent i 2020 under ett sammenlignet med 2019 er ekstraordinært og mer enn tre ganger så høy som veksten fra 2018 til 2019. Veksten har vært ekstraordinær høy hver eneste måned siden 12. mars. Desember-tallene fra SSB viser at netthandelen fortsatte å vokse under julehandelen også, sier netthandelsekspert i PostNord, Victoria Rummelhoff.

Omsetningen falt 13,9 prosent mellom november og desember, noe som var ventet.

– November er alltid den største netthandelsmåneden på grunn av Black Week, og fordi vi stadig handler mer av julepresangene i november, sier Rummelhoff.

Det samlede omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med 8 prosent siste 12 måneder, viser sesongjusterte tall. Nærings- og nytelsesmidler hadde i desember en 12-månedersvekst på 16,3 prosent. Stengte grenser gjør at mat- og alkoholomsetningen er flyttet innenlands.

Forventer videre vekst som følge av lockdown på Østlandet

– Historisk sett er januar og februar to rolige måneder, men nå venter vi en økning i netthandelen. Vi kjører hjemlevering mellom 08:00 og 21:00 hver dag nå mens pandemien pågår, og vi vil styrke kapasiteten i takt med økt etterspørsel. Vi vil gjøre vårt beste for at de som bor i områder der butikkene er stengt skal merke minst mulig til det, og vi skal levere, sier Robin Olsen. adm. direktør i PostNord.

Han opplyser at selskapets terminaler er i drift som før, men som en følge av de nye tiltakene vil noen av utleveringsstedene holde stengt. Det er likevel kun snakk om en håndfull butikker.

– Pakkene som ligger på et stengt utleveringssted vil bli hentet av oss snarest mulig og levert videre til nærmeste alternative utleveringssted. Mottakerne vil bli informert, forsikrer Olsen.

Kilde: PostNord

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078