23948sdkhjf

Tveito Maskin: 37 ansatte fikk bonus på 50.000

Etter at Tveito Maskin økte omsetningen fra 50 millioner kroner i 2019 til 155 millioner i fjor, ble 37 fast ansatte hos entreprenøren i Lunde i Telemark belønnet med en bonus på 50.000 kroner hver seg.

– Det er klart dette gir både arbeidsglede og arbeidslyst, sier Andres Haugholt til Telemarkavisa (TA) mens han sitter i førerhuset på gravemaskinen der han er i ferd med å bidra til ferdigstillelsen av Gjuvåa kraftverk i Tuddal for oppdragsgiveren Skagerak.

Strålende koronaår

– Dette har vi holdt på med i alle de 25 åra jeg har vært i Tveito Maskin AS og vi arva vel bonusordningen fra de forrige eierne. Det gjenspeiler jo at året 2020 ble veldig bra for oss, sier daglig leder Hallgeir Lie i entreprenørbedriften som har vært svært synlig i Notodden det siste året. De hadde oppdraget med Jernverktomtas infrastruktur, de hadde arbeidet med den nye jernbanen som ble elektrifisert til Notodden Skysstasjon og de hadde grunnarbeidene ved Notodden gravlund. De gikk i 2020 i gang med grunnarbeidet for den nye kraftstasjonen midt i Tuddal sentrum – et arbeid som vil bli fullført i en vinter som er stikk motsatt av 2020 vinteren.    

– Det var en utrolig flott vinter. Vi hadde jo knapt en frostdag fra nyttår i 2020 og fram til jul samme år. Det sier seg selv at det er mye penger å spare nå en kan bruke gravemaskinen uten å måtte tine en meter med tele, sier Hallgeir Lie, som ikke legger skjul på at bedriften ikke har lokale forhandlinger, men en bonusordning både ansatte og ledelse er fornøyd med. Omsetningen økte fra 50 millioner i 2019 til 155 millioner i 2020 opplyser han til TA.

Kommer tidlig på jobb

– Det er som Andres sier når det gjelder arbeidsglede og arbeidslyst. Vi tror at det å dele av overskuddet bidrar til at vi får et godt arbeidsmiljø. At vi delte ut 50.000 til hver ansatt, gjenspeiler jo det gode resultatet vi hadde i fjor et overskudd på 22,5 millioner, sier Lie, som føler det oppriktig godt å kunne være raus samtidig med at bedriften har solid investeringsevne som gir utviklingsmuligheter.

Selskapet møtte 2021 med en ordrereserve på 60 millioner kroner og regner med at det etter påske blir flere prosjekter hvor de må bruke både maskiner og hoder på å løse utfordringene, skriver TA.

Opphav og kilder: Telemarkavisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078